Жребият е изтеглен: Една умопомрачителна група и куп дербита в групите на Евро 2020


Жребият е изтеглен: Една умопомрачителна група и куп дербита в групите на Евро 2020
Снимка: Guliver/GettyImages

8697 0

В събота вечер футболните страсти се нажежиха до червено, макар и не на футболния терен, а в Букурещ по време на церемонията по тегленето на жребия за  Европейското първенство по футбол 2020, което ще се проведе през идното лято в 12 европейски държави за пръв път в историята си. 

Немислимото преди жребия се случи и в една група попаднаха победителят от Лигата на нациите и действащ европейски първенец Португалия (урна №3), световният шампион от 2014 Германия (урна №2) и настоящият световен №1 Франция (урна №1). Те ще мерят сили в група F на турнира, а най-голямата новина за българските фенове е, че националният отбор на България ще попадне именно при тези звездни отбори, ако премине през плейофа за класиране на Евро 2020

Други отбори извадиха сериозен късмет, а Англия, Белгия и Испания дори ще се срещнат с отбори, с които мериха сили в квалификациите - съответно Чехия, Русия и Швеция. Ето и пълния жребий: 

Група А: Турция, Италия, Уелс, Швейцария

Група B: Дания, Финландия, Белгия, Русия

Група C: Холандия, Украйна, Австрия, плейоф D

Група D: Англия, Хърватия, плейоф C, Чехия

Група E: Испания, Швеция, Полша, плейоф В

Група F: плейоф А, Португалия, Франция, Германия

Единствено остават да се решат кои ще са послените 4 отбора на шампионата на Стария континент. България е в плейоф А, като победителят в този поток попада в най-тежката група, освен Румъния. Ако северната ни съседка се класира, тя ще попадне в група C. Победителят от плейоф D ще се определи от четворката Грузия, Беларус, Косово и Македония. Победителят в плейоф B ще е един измежду Босна, Северна Ирландия, Ейре и Словакия. Плейоф C е между тимовете на Шотландия, Израел, Норвегия и Сърбия. 

Също така стана ясен и двубоят, който ще даде старт на Европейското по футбол 2020 (подробности четете в тази статия)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички