Моуриньо: Меси ме направи най-добрия треньор, дължа му много


Моуриньо: Меси ме направи най-добрия треньор, дължа му много
Снимка: Getty Images/Guliver

6029 0

Португалският треньор Жозе Моуриньо заяви, че е благодарен на футболистите, затруднили Реал Мадрид на терена във времето, когато той бе начело на испанския гранд. Той говори за периода, в който води "белите" и благодари на голямата звезда на Барселона - Лионел Меси.

"В Мадрид прекарах три страхотни години, разбира се, със своите трудности и проблеми, но това е част от професията. Имам фантатстични спомени от това време. Периодът, в който бях в Реал, беше труден за клуба. Тогава Барселона доминираше - не само в резултатите, но и на ниво симпатия от обществеността. Те играехе футбол, който беше приятен за гледане и притежаваха креативни играчи, способни да творят магия. Ние трябваше да променим това", заяви Моуриньо, цитиран от "Marca".

"Винаги казвам, че дължа много на своите футболисти и на тези, които не играха под мое ръководство и ми създаваха проблеми. Например, Меси никога не е играл в моя отбор, но аз играх срещу него и той ме направи най-добрият треньор, защото внимателно се приготвях за мачовете с него. Посочвайки Меси, имам предвид всички големи футболисти, срещу които съм се изправял", допълва именитият наставник. А коя бивша звезда на каталунците пожела Моуриньо да води Барселона вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички