Моуриньо: Имам предложения от много клубове, но чакам "Моуриньовците"

Жозе Моуриньо настоя, че ще поеме клуб, където наистина го искат за техен мениджър. Португалският тактик е без отбор, след като Манчестър Юнайтед го уволни миналия декември и го замени с Оле Гунар Солскяр. Въпреки че вече имаше няколко оферти към себе си, бившият наставник на Челси, Реал Мадрид, Интер и Порто все още не бърза със завръщането си в треньорската професия.

56-годишният специалист настоя, че ще се завърне, само ако наистина бъде искан от дадения клуб. „Най-трудното нещо за мен е да кажа „не“ на всички предложения. Трябваше да работя, защото вътрешно, винаги съм импулсивен по отношение на работа. Ако имам възможността да работя, искам да кажа „Хайде да се захващаме“. Да откажа е нещо много, много, много трудно“, започна той за Sky Sports.

Моуриньо се подигра с Меси, като замеси и Роналдо

Безработният треньор Жозе Моуриньо се подигра със звездата на Барселона и Аржентина Лионел Меси. За целта той го подложи на сравнение с другата с...

„Защо отказвам? Защото това не е предизвикателството, което искам. Но, с цялото ми уважение към предложенията, които получих от клубовете, искам да имам правото да избера хората, които са „Моуриньовци“ –както обичат да казват хората в Португалия, Испания и Италия – „Моуриньовец“ е човек, който е фен. Те искат да бъда там, където принадлежа, така че при мен не става въпрос да кажа „окей, ето имам тази оферта и ще я приема“. Трябва да бъда търпелив и да изчакам точната възможност, а тя отговаря на моето равнище като мениджър“, добави Моуриньо.

„Това е най-трудното нещо, защото съм импулсивен по време на този период, толкова много пъти, в които мога да се съглася и да кажа „Окей, идвам“. Но, не, не мога да отида. Трябва да изчакам най-подходящата оферта. Никога не съм казвал коя е тя. Не правя така. Имам много голямо уважение към хората, които смятат, че аз съм правилния човек, за това не го правя“, завърши португалският специалист.

Междувременно стана ясно, че Жозе Моуриньо е отказал да се превърне в най-високоплатения мениджър в света (подробности четете тук).

Етикети:

Още по темата

Please select answer!