Манчестър Юнайтед направи важна крачка към финала в Лига Европа


Манчестър Юнайтед направи важна крачка към финала в Лига Европа
Снимка: Getty Images/Gulliver

2161 0

Манчестър Юнайтед постигна ценна победа срещу Селта с 0:1 в първа полуфинална среща от Лига Европа. Единственото попадение в срещата отбеляза Маркъс Рашфорд в 67' от пряк свободен удар в иначе не толкова вълнуващата среща. 

"Червените дяволи" не са печелили единствено трофея в Лига Европа, а тази година именно това е голямата цел, тъй като директно място в групите на Шампионска лига.

Срещата започна сравнително предпазливо без опасни атаки в началните минути. Първият отбор, който стигна до такава бе Селта. В 11' Радоя отправи чудесен пас към Вас в наказателното поле, но ударът му с глава мина на сантиметри от дясната греда.

Макар и да опитваха, "червените дяволи" не успяха да се нанесат трайно в наказателното поле на Селта. В 20' можеха да открият резултата чрез Рашфорд, който стреля от ръба на пеналтерията, след като получи точен пас. Алварес обаче се намеси решаващо и спаси удара, насочен към десния ъгъл. 

До края на полувремето Юнайтед имаше още няколко добри възможности за гол, но бяха отказани от стража на Селта. Първо Мхитарян си освободи пространство в наказателното поле и отправи опасен удар, който обаче бе отразен. В 38' и удар на Лингард не успя да затрудни достатъчно Алварес, който успя да запази мрежата си суха през първата част.

Втората част започна с добро положение за домакините, но ударът с глава на Аспас мина покрай вратата. В 59' Систо овладя подаване около границата на наказателното поле, прицели се и стреля. Опитът му беше отправен под напречната греда, но Серхио Ромеро беше подготвен и отрази удара му.

Въпреки добрите положения за домакините, Юнайтед се активизира и в 67' поведе в резултата. Рашфорд беше спрян непозволено и гостите получиха право да изпълнят пряк свободен удар. Самият Рашфорд се нагърби с изпълнението и прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Алварес.

В последните минути Селта опитваше да върнат попадението, но не успяваха да затруднят сериозно гостите. Намеса на Ерик Байи в наказателното поле попречи на Джон Гуидети да засече отблизо топката.

Преди мача

Двата отбора се изправят един срещу друг за първи път в европейски турнир. До момента Юнайтед никога не е достигал до тази фаза на втория по сила евротурнир. Освен това трофеят от Лига Европа е единственият голям трофей, който отборът никога не е печелил.

Юнайтед със сигурност ще иска да си улесни пътя към финала и да вземе комфортен аванс преди реванша на "Олд Трафорд".

Добрата новина в състава на Моуриньо е завръщането в строя на Погба, Бейи, Джоунс и Смолинг, които лекуваха контузии. Селта ще бъде без Роси, който получи поредната тежка травма в кариерата си.

Стартовите състави:

Селта: Серхио Алварес, Майо, Кабрал, Ронкалия, Джони, Вас, Радоя, Ернандес, Аспас, Гуидети, Систо

Манчестър Юнайтед: СРомеро, Ерик Байи,Погба, Лингард,Блинд, Рашфорд, Ерера, Мхитарян, Валенсия, Фелайни,Дармиан

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички