Льов за тежкия жребий на Евро 2020: Това ни е наградата за спечелената квалификационна група


Льов за тежкия жребий на Евро 2020: Това ни е наградата за спечелената квалификационна група
Снимка: Guliver/GettyImages

1291 0

Най-тежката група за Европейското първенство по футбол догодина е група F. В нея са отборите на Германия, Франция, Португалия и евентуално България, при условие че "лъвовете" преминат през баражите за класиране за шампионата на Стария континент. Това определи жребият за Евро 2020, който беше изтеглен в събота вечер.

Националният селекционер на Германия Йоахим Льов я определи като "Групата на смъртта". "Това е най-тежката група, групата на смъртта. Двубоите в Мюнхен ще са футболен празник, а очакванията ще са големи. За нашия млад отбор това ще е огромно предизвикателство, но и голяма мотивация. Това е наградата ни за спечелването ни на квалификационната група", сподели Льов.

За да се класира България в тази елитна компания, първо трябва да спечели баража срещу Унгария за място във финала на плейоф А за класиране на Евро 2020. Срещата е на стадион "Васил Левски", а победителят ще се изправи срещу спечелилия срещата Румъния - Исландия. Единствено северната ни съседка ще избегне тежката съдба на група F, тъй като е домакин в турнира. Ако спечелят плейофа, Клаудио Кешеру и компания ще отидат в група C. Всички групи на Европейското първенство по футбол вижте в тази статия!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички