Кристиано Роналдо избран за най-високо ценена спортна личност за 2019-а

Кристиано Роналдо е най-високо ценената спортна личност за 2019 година, сочи проучване, проведено от "YouGov". Изследването се отнася не само за спортисти, но въобще световни знаменитости, като са били анкетирани над 42 000 лица от 41 различни страни.

На първо място в класацията при мъжете е Бил Гейтс, следван от Барак Обама и Джеки Чан. Кристиано Роналдо е спортната личност с най-предно класиране - седми, като неговият голям съперник на футболното игрище Лионел Меси е девети.

Меси 2 пъти гласува за Роналдо, Кристиано - нито веднъж за Лео

Интересна тенденция в гласуването на Кристиано Роналдо за индивидуалните награди във футбола отбеляза гигантът "ESPN". Както е известно, на 23 се...

Двамата футболисти оставят зад гърба си президентите на САЩ и Русия - Доналд Тръмп и Владимир Путин, като в призовия топ 20 не се забелязват други футболисти. При жените съпругата на Барак Обама - Мишел, е на първо място, следвана от Опра Уинфри и Анджелина Джоли.

Междувременно Кристиано Роналдо пропусна церемонията по награждаване на ФИФА, като публикува странно "криптирано" съобщение в социалните мрежи (повече по темата четете тук).

Още по темата

Please select answer!