За ф(р)енската омраза с любов (ВИДЕО)


За ф(р)енската омраза с любов (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

8421 0

"Африка ликува" гласи заглавие в българска печатна медия, която в последните години се прочу с липсата на плащания към служителите си, вместо с някое журналистическо постижение. Но статията е просто част от едно огромно общо, което вече 24 часа усмива едно от най-силните поколения на френския футбол, което сме виждали.

То не бяха 17 играчи, които са от Африка, то не беше чудо. "Африка има 1-и световен шампион в своята история" тръби всеки втори статус във Facebook от хора, които имат общо с футбола толкова, колкото всички тези, които през годината коментират само около финала на Шампионска лига. Но нещата с френската титла опират до повече от "просто футбол".

Тези "африканци", които спечелиха световната титла, 21 от тях са родени във Франция. Всички от тях са израснали във френските футболни академии. И нито един не е забравил корените си, като са от малкото, които помагат за това да се говори за Африка - за всичките й проблеми, за които едва ли се вълнувате, защото очевидно не познавате и историята на Франция.

Но за нея, за расистките ви глупости по стените във Facebook и ограничения мироглед може да чуете повече от Иво Вецев - разбира се, ако можете да го понесете:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички