КОНМЕБОЛ отговори на Меси: Загубите трябва да се приемат достойно


КОНМЕБОЛ отговори на Меси: Загубите трябва да се приемат достойно
Снимка: Getty Images/Guliver

8250 0

Южноамериканската футболна конфедерация излезе с изявление по случай обвиненията на капитана на Аржентина Лионел Меси срещу тях. Според звездата организацията е забъркана в корупционни проблеми, а съдийството на Копа Америка е било преднамерено с цел Аржентина да не достига финала на турнира, а той да бъде спечелен от Бразилия.

Отборът на Меси отпадна в полуфиналите именно срещу Бразилия, като от футболната федерация на страната твърдят, че са били ощетени с две дузпи.

"Във футбола понякога побеждаваш, понякога губиш. Основната част на честната игра е умението да приемеш резултата достойно и с уважение. Същото се отнася и за решенията на съдиите, които също са хора, те винаги могат да се подобрят", се казва в част от изявлението.

"Неприемливо е, че след инциденти на турнир с участието на 12 отбора, участващи на равни начала, се появяват неоснователни обвинения в липса на справедливост, което поставя под въпрос целостта на Копа Америка. Тези обвинения представляват липса на уважение към турнира, към всички участващи футболисти и стотици професионалисти от КОНМЕБОЛ - организация, която от 2016 година работи неуморно за развитие, професионален ръст и прозрачност във футбола в Южна Америка", гласи още изявлението на централата. Вижте обвиненията на Меси в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички