Изненада? Ван Дайк попадна в отбора на десетилетието на "Франс Футбол" (вижте всички)


Изненада? Ван Дайк попадна в отбора на десетилетието на "Франс Футбол" (вижте всички)
Снимка: Getty Images/Guliver

4735 0

Френското списание "Франс Футбол", което връчва най-престижната индивидуална награда във футбола - "Златната топка", обяви своя отбор на десетилетието. Там прави впечатление присъствието на защитника на Ливърпул Върджил ван Дайк, който макар и да е вероятно най-добрият централен бранител в световен мащаб в момента, започна да става такъв преди само 2 години, когато премина при мърсисайдци.

В отбора има четирима футболисти, които са носили екипа на Барселона. Каталунците обаче са превъзхождани в това отношение от кръвния враг Реал Мадрид, който е с цели 5 представители. Логично, в отбора няма как да не присъстват и носителите на общо 11 приза "Златна топка" - Кристиано Роналдо и Лионел Меси. 

От "Франс Футбол" разкриват, че изборът е направен на база на "прост, прецизен и очевиден критерий" - присъствието на играчите в последните 10 издания за топ 10 на "Златната топка". От изданието допълват, че се взимат впредвид фактори от рода на този, че Роналдо и Меси са били много повече сред най-добрите, отколкото някои защитници.

Вратар: Икер Касияс

Защитници: Филип Лам, Върджил ван Дайк, Серхио Рамос, Марсело

Полузащитници: Лука Модрич, Шави, Андрес Иниеста

Нападатели: Лионел Меси, Кристиано Роналдо, Неймар

A кои са спортистите на десетилетието според "Sky Sports", кой е по-високо ранкиран - Кристиано Роналдо или Лионел Меси, коя е жената, заемаща първото място, изпреварвайки толкова много легенди на различните спортове - вижте в този материал на SportLive.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички