"France Football" обяви кои са вероятните съперници на Меси за "Златната топка"


"France Football" обяви кои са вероятните съперници на Меси за "Златната топка"
Снимка: Getty Images / Guliver

26106 0

Награждаването със "Златната топка" за 2019 година е още далеч във времето, но основателят на наградата - "Франс Футбол", вече започна да анализира потенциалния победител в анкетата. И това, въпреки отпадането на Барселона от Шампионска лига, е капитанът на тима Лионел Меси.

Аржентинецът е все още основен фаворит за най-ценното индивидуално отличие във футбола. Все пак той стана шампион на Испания, на финал е на Купата на Краля и игра силно в Шампионска лига до отпадането. Освен това той е голмайстор на Ла Лига (34) и най-добър асистент. Води и за наградата "Златната обувка".

Френското издание обаче не изключва отличието да отиде при някой друг футболист. И то играч, който е спечелил Шампионска лига. Това може да бъде нападателят на Тотнъм Хари Кейн или защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк. Шансове има и звездата на мърсисайдци Мохамед Салах. Той е голмайстор на Висшата лига с 22 гола, а Ван Дайк бе избран за Играч на сезона във Висшата лига от асоциацията на футболистите в Англия. Плюс това техният тим все още има шанс да спечели титлата на Англия.

Отбелязва се обаче, че в последните над 10 години "Златната топка" се печели от победител в Шампионска лига. С изключение на годините, в които има Световно или Европейско първенство. От 2007 г. и коронацията на Кака, само Кристиано Роналдо през 2013 година е изключение. Именно португалецът е сред основните претенденти за отличието, наред с Меси. Въпреки че той отпадна по-рано в Шампионска лига от аржентинеца - в четвъртфиналите. А дали Ван Дайк си позволява да мечтае за "Златната топка" вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички