Изкушава ли се да мечтае Ван Дайк и за "Златната топка"?


Изкушава ли се да мечтае Ван Дайк и за "Златната топка"?
Снимка: Getty Images/Gulliver

2762 0

Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк заяви, че не е изкушен от наградата "Златната топка", въпреки силното си представяне през настоящия сезон. Тези дни холандецът получи наградата за Играч на годината в Англия според Асоциацията на професионалните футболисти.

Играчите във Висшата лига оцениха влиянието, което Ван Дайк имаше върху играта на Ливърпул през сезона дотук. Благодарение и на сигурните му действия в отбрана мърсисайдци допуснаха само 20 гола и запазиха мрежата си суха в 20 мача в първенството. И са все още в битката за титлата.

Заради силното му представяне с червената фланелка феновете заговориха, че най-скъпият защитник в света може да се конкурира с капитана на Барселона Лионел Меси за най-ценното индивидуално отличие във футбола. Ван Дайк обаче не мисли така.

"Изобщо не мисля за това. В момента има футболисти, които просто не са от този свят и се проявяват от много години. Много съм щастлив от начина, по който играя в момента и колко е стабилна играта ми. А също и от това, че успявам да избегна контузиите. Мисля, че просто трябва да не избързвам твърде много", коментира Ван Дайк, цитиран от "Sky Sports". Това обаче не винаги е било така. Защитникът е бил на косъм от смъртта преди години. Вижте подробности в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички