Алисон се завърна в игра за Ливърпул с нелепа грешка, довела до дузпа и картон (ВИДЕО)


Алисон се завърна в игра за Ливърпул с нелепа грешка, довела до дузпа и картон (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

5827 0

Европейският шампион Ливърпул се завърна на победния път в самия край на своята предсезонна подготовка. Мърсисайдци победиха отбора на Олимпик Лион с резултат 3:1, след като постигнаха пълен обрат в мача. Това бе последната приятелска среща за момчетата на Юрген Клоп, които в неделя излизат за първия си официален двубой - срещу Манчестър Сити за "Къмюнити Шийлд".

В игра за "червените" се завърнаха три от големите звезди на отбора, които получиха по-дълга почивка заради ангажиментите си с националните отбори. Става въпрос за Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Алисон. Бразилският страж обаче не се завърна по възможно най-добрия начин в игра, след като действа разконцентрирано в самото начало на двубоя и допусна грешка, нетипична за него.

Той получи на пръв поглед лесна топка към себе си, но не успя да я улови и позволи на противников играч да играе с кълбото. Впоследствие Алисон извърши нарушение в наказателното поле, заради което бе отсъдена дузпа, а бразилецът получи жълт картон. Дузпата бе реализирана от бившия играч на Манчестър Юнайтед Мемфис Депай.

Само до средата на полувремето обаче Ливърпул успя да постигне пълен обрат, благодарение на Роберто Фирмино и автогол на Йоахим Андерсен. В началото на втората част пък Хари Уилсън, който изигра много силен сезон под наем в Дарби, успя да оформи крайното 3:1 с красиво попадение.

Междувременно ФИФА обяви десетте номинации за приза "The Best". Кои футболисти на Ливърпул попадат сред десетимата най-добри - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички