699 или 700? Откъде идва разликата в головете, които се смята, че има Роналдо?


699 или 700? Откъде идва разликата в головете, които се смята, че има Роналдо?
Снимка: Getty Images/Guliver

4708 0

Снощи беше запомняща се вечер за нападателя на Ювентус и Португалия Кристиано Роналдо. Той се разписа в 65-ата минута за страната си в евроквалификацията срещу Люксембург (3:0), което стана юбилеен гол в кариерата му. Според статистиката, това е било попадение номер 700 за световната звезда на ниво клубове и национален отбор.

Попадението обаче стана дискусионно, тъй като според някои информационни издания е било под номер 699 за португалеца. Смята се, че ако се разпише в понеделник срещу Украйна, Роналдо ще достигне тази невероятна отметка от голове.

Разликата, всъщност, идва от статистическата информация в сайта на Реал Мадрид и данните на transfermarkt.com. Според сайта на испанския клуб, головете на Роналдо с бялата фланелка са 451, постигнати в 438 мача. "Transfermarkt" сочи, че за бившия си клуб звездата се е разписал 450 пъти, пише tellerreport.com.

Иначе, Роналдо е близо до абсолютен рекорд. Той е вкарал 94 гола с фланелката на Португалия. Големият рекорд по брой попадения за национален отбор държи иранецът Али Даей. До неговото постижение Роналдо го делят 13 попадения. Вижте в този материал какъв е нечовешкият режим, който спазва звездата, за да е на това ниво на 34 години. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички