Нечовешкият тренировъчен режим и диетата на Кристиано Роналдо


Нечовешкият тренировъчен режим и диетата на Кристиано Роналдо
Снимка: Getty Images/Guliver

192163 0

34-годишният Кристиано Роналдо продължава да впечатлява с физическите си характеристики за възрастта си. Невероятната му форма обаче се постига с много труд и воля. Испанското издание AS разкрива хранителния му режим, както и диетата, която спазва.

Петкратният носител на "Златната топка" е изключително прецизен със своята диета. Освен, че внимателно подбира по колко и какво да яде, той стриктно разпределя тренировките, почивката и възстановяването в рамките на всеки ден.

Португалецът яде по шест пъти всеки ден, като основният прием е на протеини и въглехидрати - най-често пилешко месо и паста. Винаги се готви без олио и сол. Единственото, което играчът на Ювентус си позволява да пие, е вода. Изключение правят закуските, когато може да приеме плодов сок - най-често портокалов или от ананас.

Тренировките на Кристиано са изчислени до последния детайл. Освен заниманията в Юве, той има свой собствен тренировъчен режим. Пет пъти в седмицата тренира във фитнеса, като освен това практикува пилатес и плува. Стига се до абсурдната ситуация, в която най-големият проблем на CR7 е, че желанието му винаги да е във върхова форма може да доведе до претоварване, заради което неговите треньори го ограничават ако започне да надвишава лимита си. Въпреки че, едва ли някой знае какъв е физическият лимит на един от най-великите атлети, които светът е виждал.

Сънят е също е един от най-важните фактори за португалеца. Той се стреми да спи по 8 часа, като, по възможност, ляга и става всеки ден по едно и също време. Освен това, той прави "сиеста" (кратка следобедна дрямка, за която се смята, че е изключително полезна за тялото) ежедневно след 4-ото хранене.

Изключителни усилия и впечатляваща стриктност при изпълнението на абсолютно всичко - рецептата за феномена, който представлява CR7. Въпреки това, наскоро той говори за своето пенсиониране, което наближава. Вижте подробности - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички