Зрелищно реми със средняк обрече шансовете на Барселона за титлата


Зрелищно реми със средняк обрече шансовете на Барселона за титлата
Снимка: Getty Images/Guliver

5993 0

Барселона профука преднина от 2 гола и завърши наравно 3:3 в зрелищен мач срещу Леванте в междинния кръг на Ла Лига. Това е второ поредно равенство за каталунците в шампионата и то направи шансовете на тима за титлата почти илюзорни.

Лионел Меси и компания са временно на втората позиция в класирането, имайки точка по-малко от лидера Атлетико и точка повече от другия претендент за трофея - Реал Мадрид. И двата мадридски гранда обаче имат мач по-малко. Леванте се изкачи от 14-а на 13 позиция с престижната точка, която завоюва.

Ето как се разви мачът:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна динамично и Барселона показа, че ще търси победата на всяка цена. Първият удар към вратата на Леванте каталунците отправха още във 2-рата минута, когато Де Йонг намери на чиста позиция Педри и испанският халф стреля, но встрани от вратата. Три минути по-късно гостите записаха и първия си точен удар - отново Педри пробва мерника си след подаване на Де Йонг, но стражът на Леванте отрази топката. Домакините стигнаха до първи корнер в мача в 16'. След изпълнението отскочила топка достигна до Моралес, който пробва изненадващ удар с левия крак, но стреля над вратата на Тер Щеген.

С напредването на времето Леванте започна да задържа топката и да поглежда все по-често към наказателното поле на гостите. Тогава обаче Барселона успя да открие резултата - в 26' Алба нахлу отляво и потърси Меси, топката рикошира във футболист на Леванте и кацна на левия крак на Лео Меси. Докато падаше, аржентинецът успя да нанесе майсторски удар и да изведе своя тим напред в резултата.

В 30' Леванте показа, че няма намерение да се предава и принуди тер Щеген да покаже класа. В ситуацията Барди отправи изстрел отляво през краката на Бускетс, но германският страж успя да отрази. 

В 30' Леванте показа, че няма намерение да се предава и принуди тер Щеген да покаже класа. В ситуацията Барди отправи изстрел отляво през краката на Бускетс, но германският страж успя да отрази. Четири минути по-късно преднината на гостите бе удвоена. След бърза атака Дембеле стигна почти до наказателното поле на съперника и успя да намери Педри през двама защитници. Задачата на 18-годишния халф беше да прати топката в опразнената от стража врата и той го направи - 2:0. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 56' Френки де Йонг можеше да направи преднината на своя тим класическа, опитвайки да прехвърли Фернандес с копване на отбита от вратаря топка, но стреля над вратата. В следващата минута Леванте се върна в мача, намалявайки изоставането си. Мелеро получи добро подаване в наказателното поле и с глава успя да преодолее Тер Щеген. В 60' Хосе Луис Моралес се разписа във вратата на каталунците, изравнявайки резултата. Той се възползва от грешка в отбраната на каталунците и прати топката в долния ляв ъгъл на германския им страж- 2:2.

Само 3 минути по-късно обаче гостите от Каталуня отново си върнаха преднината в двубоя. В 64' Гризман намери нахлуващия отдясно Дембеле с помощта на рикошет и крилото не сгреши - 3:2. 9 минути преди края на редовното време Роналд Куман направи двойна смяна, пускайки в игра Брейтуейт и Дест на местата на Гризман и Дембеле. 3 минути по-късно Дест се подхлъзна при опит да спре атака на Леванте, Пике също не се намеси добре и Серхио Леон успя да изравни, пращайки топката в близкия ъгъл на Тер Щеген - 3:3. 

До края каталунците така и не успяха да реагират адекватно и да намерят нов път към вратата на Фернандес. Тимът на Роналд Куман до известна степен се прости с шансовете си да спечели титлата със спечелената само 1 точка във втори пореден мач.

Стартови състави:

ЛЕВАНТЕ: Фернандес, Гарсия, Пиер, Дуарте, Роджър, Барди, Моралес, Везо, Де Фрутос, Мирамон, Мелеро

БАРСЕЛОНА: Тер Щеген, Пике, Араухо, Бускетс, Гризман, Меси, Дембеле, Ленгле, Педри, Алба, Де Йонг

ПРЕДИ МАЧА

Нищо друго не устройва Барселона, освен победа днес, както и в следващите два последни кръга от Ла Лига. Тимът на Роналд Куман не успя да победи Атлетико Мадрид у дома си и по този начин да го свали от върха в Испания. Впоследствие Реал Мадрид също не се възползва от открилия се шанс и завърши 2:2 със Севиля, отлагайки развръзката за титлата до последно!

Три кръга преди края на сезона Леванте е на 14-та позиция и на 95% си е гарантирал оцеляването в елита на Испания. Това обаче не означава, че "синьо-червените" ще излязат, за да подарят победата на каталунците днес. 

През първия полусезон Барселона се наложи с минималното 1:0 на "Ноу камп" над Леванте и днес ще се види доколко напрежението е завладяло съблекалнята на Роналд Куман. Неговите играчи имат психологическото предимство да играят преди Атлетико и Реал и ако днес победят, те временно ще излязат на 1-во място в Ла Лига, очаквайки грешки от своите конкуренти!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички