Зидан с изненадващ коментар за изцепката на Гарет Бейл с Уелс


Зидан с изненадващ коментар за изцепката на Гарет Бейл с Уелс
Снимка: Guliver/GettyImages

5113 0

Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан защити Гарет Бейл от критиките, които уелсецът получи след решението си да отпразнува класирането на тима за Евро 2020 със знаме, което предположи, че клубът не е основен негов приоритет.

Припомняме, че Бейл празнуваше с флаг, гласящ следното: „Уелс. Голф. Мадрид. В този ред“, след като „червените дяволи“ си гарантираха участие на второ последователно Европейско първенство по-рано тази седмица. Нападателят изпитва затруднения с това да спечели критиците на своя страна, след като пристигна в Испания през 2013, въпреки че допринесе за четири триумфа в Шампионска лига в този период. Докато ситуацията със знамето изглеждаше по-скоро хумористична, медиите в испанската столица приеха по-сериозно нещата, обвинявайки играча, взет за 85 млн. паунда преди шест години, в липсата на уважение към клуба.

„Доста се говореше за този случай в последно време, но ние трябва да се фокусираме върху футбола. За мен е важно да видя какво ще покаже той на терена, не ме интересува какво е направил. Вярвам, че той може да направи отново разликата в наша полза. Той е важен играч, когато е здрав – показвал го е преди, ще го покаже отново“, започна Зизу. Реал, втори в испанската Ла Лига, приема у дома Реал Сосиедад на „Сантяго Бернабеу“ в събота и Зидан призова привържениците на Кралския клуб да подкрепят Бейл, вместо да го освиркват.

Уелсецът не е играл за „белите“ от 5 октомври поради контузия. „Когато видите какво е дали той за клуба и феновете, тези, които подкрепят отбора и идват на стадиона, може да разберете, че той е един от нас и привържениците трябва да са зад него“, завърши френският специалист. Реал няма да може да разчита на Лукас Васкес за двубоя с баските, след като играчът счупи пръст на крака след изпусната гира по време на тренировка в четвъртък. "Гаврата" на Бейл, която взриви испанските медии, вижте в тази статия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички