Зидан: Няма нужда да защитавам Перес за Суперлигата


Зидан: Няма нужда да защитавам Перес за Суперлигата
Снимка: Guliver/GettyImages

1024 0

Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан настоя, че няма нужда да защитава публично критикувания в последно време клубен президент Флорентино Перес. Перес бе сред основателите на пропадналата европейска Суперлига. Реал посреща Челси в първи полуфинален сблъсък в Шампионска лига във вторник, като все още е застрашен от това да бъде изваден от най-престижния европейски клубен турнир през следващия сезон.

Перес остава дълбоко критикуван, но Зидан настоя, че президентът на Кралския клуб знае точно каква подкрепа има от мениджъра на отбора. „Президентът знае какво мисля и ние сме тук, за да се подготвим за утрешния мач. За останалото не е че не сме заинтересовани, но просто не е моментът да говорим за това. Ще играем полуфинал в Шампионска лига и това всичко, за което трябва да мислим сега“, започна той на пресконференцията си.

Перес бе един от главните протагонисти в създаването на Суперлигата, която бе основана в неделя, 18 април, но се разпадна изцяло едва 48 часа по-късно. Шестте топ клуба в Англия се подписаха зад проекта, но Челси и Манчестър Сити се оттеглиха във вторник, повеждайки със себе си по-голямата част от останалите 12 клуба. Реал все още не е признал поражение в идеята, като Перес настоя през уикенда, че проектът може да бъде възроден.

Запитан относно това дали Реал го грози някакво унижение предвид деликатната ситуация, Зизу отвърна: „Предстои ни мач утре, съжалявам, но няма да отговоря на този въпрос. Сега хората обсъждат това дали ще сме част от турнира догодина или не. Трябва да обърнем внимание на утрешния двубой. Не контролираме това, ще има много разговори и аз просто давам своето мнение. Искаме да видим Реал Мадрид в следващата Шампионска лига, това е“.

Бившият талисман на Челси Еден Азар е отново готов за игра след поредната контузия, която го сполетя по време на двугодишния му престой на „Сантяго Бернабеу“. Зидан разкри, че офанзивният футболист е готов да се изправи срещу бившия си клуб. „Той игра 20 минути онзи ден и се чувстваше много добре. Най-важното нещо е да не чувства болка. Той е добре, с нас е, щастлив и готов да допринесе за тима“, завърши той.

В същото време Флорентино Перес е категоричен, че Суперлигата започва много скоро!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички