Зидан или Моуриньо: Какво се говори в съблекалнята на Реал Мадрид


Зидан или Моуриньо: Какво се говори в съблекалнята на Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

5943 0

Човекът, който изведе Реал Мадрид до три поредни трофея от Шампионска лига, вече не е същият. На това мнение са част от футболистите в съблекалнята на "Кралския" клуб, пише ESPN. Според американската медия Зинедин Зидан е подложен на сериозен натиск след загубата от ПСЖ и всяка негова следваща стъпка ще бъде наблюдавана зорко от ръководните фактори на "Сантяго Бернабеу".

Зидан се раздели с "белите" през лятото на 2018-а, оставяйки клуба на върха на европейския футбол. След по-малко от година обаче мадридчани тотално се сринаха, преминавайки под ръководството на Хулен Лопетеги и Сантяго Солари, за да се стигне в крайна сметка до завръщането на Зизу през март. За тази половин година от завръщането на французина обаче не се вижда път обратно към върха. 

И най-логичният въпрос вече се задава: способен ли е Зинедин Зидан да възстанови "Кралете" на Европа или е нужна нова рокада на треньорския пост? "Белите" направиха никак малка лятна селекция и макар цел №1 на Зидан Пол Погба да не бе привлечен, то съставът на тима бе достатъчно подсилен. Според източници на ESPN членове на борда на директорите в Реал смятат, че селекцията е много силна, но не се употребява по най-добрия начин.

Зинедин Зидан е останал позитивно настроен за ситуацията в клуба дори след поражението в Париж, но в съблекалнята на тима вече се говори за евентуалната смяна на треньора в близко бъдеще. И докато някои считат, че "Зидан не е същият", то други се притесняват кой би заменил французина начело на отбора. Основният "заподозрян" е бившият мениджър на Реал Жозе Моуриньо, който е извън професията от зимата, когато бе освободен от Манчестър Юнайтед.

Част от играчите обаче се страхуват Моуриньо да се завърне на "Сантяго Бернабеу", като очевидно не желаят да работят с него. Португалецът е известен с ексцентричния си характер, като не веднъж е влизал в конфликти със свои футболисти. Междувременно се появи изключително любопитен кандидат за заместник на Зидан начело на Реал (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички