Защо Зидан може да напусне Реал Мадрид, а Флорентино Перес няма нищо общо?


Защо Зидан може да напусне Реал Мадрид, а Флорентино Перес няма нищо общо?
Снимка: Guliver/GettyImages

2223 0

Старши-треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан е готов да напусне отбора след края на сезона, ако "белия балет" не съумее да спечели нито един от двата трофея, за които се бори. Столичани са лидери в Примера дивисион, а освен това имат аванс от 3:0 срещу Атлетико Мадрид в Шампионска лига преди реванша от полуфиналите в турнира.

Независимо от силното представяне на "кралския клуб" през настоящия сезон обаче Зидан е готов да си тръгне. Причината обаче не е Флорентино Перес, както се тиражира в Испания, а във френската легенда.

Зидан винаги е бил максималист и иска да печели непременно. Това е една от причините да се откаже от футбола през 2006 година. Тогава той е имал чувството, че играта му започва да бележи спад и не допринася достатъчно за играта на "белите", които във въпросния сезон завършиха без трофей. 

Френската легенда продължава да бъде със същия манталитет. Именно това е причината да има притеснения в Мадрид за неговото бъдеще. Всички футболисти одобряват Зидан и са плътно зад него, а най-големият поддръжник на треньора е Флорентино Перес. Дори да остане без трофей този сезон Marca пише, че презиндетът на "белия балет' ще направи всичко по силите си, за да задържи Зидан, независимо дали отборът ще спечели трофей или не.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички