Зидан разкрива каква е тайната за силната форма на Роналдо в края на сезона


Зидан разкрива каква е тайната за силната форма на Роналдо в края на сезона
Снимка: Gulliver/GettyImages

2566 0

За всички е ясно, че когато един спортист прехвърли 30-те години, формата му започва да спада. Е, опитайте да обясните това на Кристиано Роналдо.

Суперзвездата на Реал Мадрид навърши 32 години през февруари, но все още е главно действащо лице в тима и почти винаги прави разликата в мачовете с противниците.

Тази година той не отбеляза толкова попадения в предходните години, но с приближаването края на сезона, португалецът започна все по-често да се появява на тълбото с голмайсторите. В 1/4-финалите от Шампионска лига отбеляза 5 от 6-те гола срещу Байерн Мюнхен в двата мача, а през тази седмица вкара и хеттрик в 1/2-финала на турнира срещу Атлетико Мадрид.

Треньорът на тима Зинедин Зидан разкри, че контактува с футболиста всеки ден и двамата са в страхотни отношения.

"Познавам Кристиано много добре, защото постоянно си говорим. Той знае, че до този момент играеше по 60-70 мача на сезон и то в продължение на толкова много години. Сега е наясно, че вече му трябва повече почивка. Не съм аз този, който го вади от игра. 

Аз знам, че играчите имат нужда от почивка сега, за да са в топ форма за заключителните мачове. Роналдо показва колко е зрял всъщност, като вече сам преценява мачовете, които може да пропусне. Знае, че вече не е на 24 и е невъзможно да играе във всеки един мач", сподели треньорът на "кралския клуб".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички