Заради финансовата криза Барселона може да не пусне в игра Коутиньо този сезон


Заради финансовата криза Барселона може да не пусне в игра Коутиньо този сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

1003 0

Кризата в Барселона и желанието на ръководството да намали разходите си може да принуди полузащитника Филипе Коутиньо да гледа от трибуните мачовете до края на сезона в Ла Лига, Купата на Краля и Шампионска лига. Това става ясно от думите на испанския журналист Шави Мигел.

Бразилецът продължава да се възстановя след контузия и вече тренира по индивидуална програма. Според предварителните прогнози той може да се върне в игра през март, но може и изобщо повече да не облече фланелката на каталунския гранд до лятото. Именно заради нежелани разходи.

За какво става въпрос? Според журналиста Барселона ще се опита да не пуска Коутиньо в игра, тъй като ще трябва да доплати на Ливърпул 5 милиона евро, ако халфът запише още 7 мача за каталунците. Напълно очаквано е през лятото клубът да опита да продаде Коутиньо.

Барселона продължава да дължи около 28 милиона евро на Ливърпул за бразилеца, който премина на "Камп ноу" през януари 2018 година. Финансовите отчети показват, че каталунският колос е в топ 5 по дългове сред футболните клубове в Европа (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички