Задкулисните игри около Шави, които смразиха Барселона с катарския Ал Сад


Задкулисните игри около Шави, които смразиха Барселона с катарския Ал Сад
Снимка: Getty Images

2162 0

Стана ясно защо най-вече от катарския Ал Сад са се дърпали да пуснат своя треньор Шави Ернандес обратно в Барселона и какви задкулисни игри оформят отношенията между двата клуба. Катарците са били подразнени от факта, че президентът на каталунците Жоан Лапорта е започнал преговорите с Шави директно с него. След като двамата са се договорили устно, Лапорта се е обърнал към Ал Сад, съобщават испански издания.

Въпреки че не са имали никакво желание да се разделят с испанската легенда, от Ал Сад са се съгласили да започнат преговори, но при едно условие - Лапорта лично да отиде в Доха. Ако шефът на Барселона бе сторил това, той щеше да създаде страхотна реклама на катарците, показвайки нивото на влияние на тяхната страна върху европейския футбол. Освен това те са преценил, че в личен разговор ще е по-лесно да издействат изпълнение на своите условия, отколкото от разстояние.

Лапорта обаче не отиде в Доха, след като е обмислил този ход. Вместо него в Катар отидоха вицепрезидентът Рафа Юсте и спортният директор Матеу Алемани. По време на преговорите двамата са предложили да се осъществи видеовръзка с Лапорта, но ръководството на Ал Сад е отказало със следните думи: "Ако Лапорта не е дошъл, то преговорите ще се проведат без него".

В Доха са били много разочаровани от неявяването на президента, тъй като присъствието му там е могло да спомогне осъществяването на мащабна рекламна сделка. Факт е, че от известно време Ал Сад е спонсориран от Qatar Airways, които пък са бивш спонсор на каталунците. А ето кой най-много, според слуховете, е спомогнал за завръщането на Шави в Барселона. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички