За първи път Флорентино Перес ще има конкурент за президентския пост в Реал


За първи път Флорентино Перес ще има конкурент за президентския пост в Реал
Снимка: Guliver/GettyImages

1395 0

След като Барселона си избра нов президент, това предстои да се случи и в големия им конкурент Реал Мадрид. Там за първи път от много време насам се очаква настоящият бос на "белите" Флорентино Перес да има реална алтернатива. Строителният магнат обаче не смята да се отказва от позицията си.

Настоящият мандат на Перес е четвърти за него. Той обаче се подготвя за предстоящите избори и е наредил на Съвета на директорите да стартира организацията на процеса, съобщава "Marca". Изборите са през тази година.

Изданието посочва, че битката за поста няма да е така лесна за дон Флорентино, както през 2009, 2013 или 2017 година, когато той бе единственият кандидат. Сега бизнесменът Енрике Рикелме планира да се бори, за да председателства "Кралския клуб".

Това би била интересна битка - Перес е 74-годишен, а конкурентът му е на 32 г. Неговата компания с регистриран капитал над 300 милиона евро работи в сферата на възобновяемата енергия.

"В този момент клубът трябва да избере друга посока и да професионализира напълно управлението си, превръщайки се в наистина глобална марка, иначе ще възникнат проблеми. Да бъдеш глобален е нещо повече от турне в САЩ", заявява Рикелме. А ето между кои двама в Реал избират за нов треньор на тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички