За пореден път: Гол в края прати Реал Мадрид в нокаут в Каталуня


За пореден път: Гол в края прати Реал Мадрид в нокаут в Каталуня
Снимка: Guliver/GettyImages

4179 0

Липсата на Кристиано Роналдо се оказа решаваща за Реал Мадрид, след като "кралете" допуснаха първо поражение от 7 мача насам. В гостуването си на Еспаньол шампионите загубиха с гол в последната минута на добавеното време на второто полувреме, като единствено попадение беше дело на Морено.

Гол на Морено беше отменен през първото полувреме заради засада, но повторенията показаха, че Маркос Йоренте е покрил играча на Еспаньол - грешка в полза на "белите", която по-късно беше "компенсирана", след като не беше отсъдена дузпа за нарушение срещу Иско.

В края на мача Морено отново получи топката в наказателното поле, но ударът му мина малко встрани от вратата. Все пак в 93' Серхио Гарсия беше изведен по дясното крило, успя да центрира идеално в наказателното поле за Морено, а ударът му от воле срещна крака на Варан и влезе във вратата - 1:0 за Еспаньол.

Реал Мадрид игра в срещата без Кристиано Роналдо, който получи почивка от Зинедин Зидан, а атаката беше оглавена от Гарет Бейл. Крилото обаче беше бледа сянка на себе си, тъй като не се представя добре на позицията централен нападател. Все пак през първото полувреме той имаше шанс да се разпише, но вратарят на Еспаньол спаси.

През второто полувреме Зинедин Зидан пусна в игра Дани Себайос и Карим Бензема, които раздвижиха играта в нападение, но многото пропуски в крайна сметка не позволиха на Реал Мадрид да вземе трите точки. Иначе в пореден двубой Иско разочарова с отиграванията си в нападение, като беше първият сменен от Зинедин Зидан футболист. С попадението на Еспаньол в края на мача със сигурност ще последват сериозни критики и към треньора Зинедин Зидан.

Поражението може да означава, че Реал Мадрид ще остане извън топ 3 на Ла Лига. Валенсия играе с Атлетики Билбао в сряда и при победа "прилепите" ще изместят "кралете" от 3-ото място. Възпитаниците на Зинедин Зидан са с 51 точки - две повече от Валенсия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички