"За 7-и път пускаме жалба заради Винисиус": Ла Лига с официално съобщение за расизма


"За 7-и път пускаме жалба заради Винисиус": Ла Лига с официално съобщение за расизма
Снимка: Getty Images

1128 0

От испанската Ла Лига излязоха със съобщение на официалния си сайт. Поводът е поредният случай на расизъм срещу звездата на Реал Мадрид Винисиус Жуниор. Епизодът пък е от двубоя между "кралския клуб" и Бетис.

Напомнено е, че това е седмо оплакване към отговорните власти от страна на Ла Лига заради расизъм към Винисиус. Вижте и цялото съобщение:

"Заради расистките обиди към Винисиус Жуниор по време на Бетис - Реал Мадрид в неделя (5 март): Ла Лига изпрати жалба към съда в Севиля, за да бъде идентифициран човекът, който е отговорен, и за да се предприемат съответните законови мерки.

Това е седми път, в който пускаме жалба към отговорните авторитети заради расистки обиди срещу Винисиус Жуниор.

Още повече - за да ускорим процеса по идентифицирани, Ла Лига е предоставил канал за жалби.

Така че феновете, които могат да имат снимка или каквато и да е информация за идентифициране на тези хора, може да се свърже с Ла Лига и да осигури въпросната ифнормация, за да се попълнят необходимите жалби" - пишат от Ла Лига.

Съвсем скоро за Реал предстои голямо дерби с Барселона. Вече стана ясно, че Ел Класико подлуди Барселона - изкупиха билетите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички