Въпреки трудния обрат: Шави остана доволен от Барселона, каза и няколко думи за контузията на Жоао Кансело


Въпреки трудния обрат: Шави остана доволен от Барселона, каза и няколко думи за контузията на Жоао Кансело
Снимка: Getty Images

1022 0

Барселона започна 2024-та година с труден успех при визитата си на Лас Палмас от 19-ия кръг на първенството, дошъл след обрат и гол от дузпа в 93-тата минута.

Старши треньорът на каталунците - Шави Ернандес, обаче бе много доволен от спечелените три точки и заяви, че тимът му все още има шанс да се бори за титлата в Ла Лига.

Коментарът на Шави

"Напоследък във всеки мач ни е трудно да спечелим и всичко се решава от най-дребните детайли. Доволен съм от интензитета тази вечер и от поведението ни на терена. През първото полувреме не бяхме достатъчно добри, особено при даването на последния пас, но през втората част подобрихме представянето си значително - пресирахме добре, връщахме си топката и атакувахме правилните пространства", констатира наставникът след последния съдийски сигнал.

Още: Барселона търси начини да вземе 26-годишна изненада въпреки финансовата ситуация в клуба

Шави

"Промените, които направих през второто полувреме, изиграха положителен ефект. Голът на Феран (б.р. - за 1:1) ни даде енергията, от която се нуждаехме и след това се видя, че отборът е готов да се вдигне и да спечели мача. През настоящия сезон никой не беше успявал да победи Лас Палмас, след като е допуснал гол първи, но ние успяхме!", каза още Шави.

Контузията на Кансело

За финал той бе запитан какво е състоянието на Жоао Кансело, който бе заменен още в 11-ата минута заради травма в коляното... Треньорът обясни, че "по принцип не е нещо сериозно", но и че защитникът ще трябва да премине обстойни медицински прегледи, преди да се каже с категоричност за какво точно става въпрос.

Още: Маркос Алонсо претърпя успешна операция, Барселона даде малко подробности

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички