Инфарктна драма! Барселона обърна Лас Палмас с късметлийски гол и дузпа в края (ВИДЕО+СНИМКИ)


 Инфарктна драма! Барселона обърна Лас Палмас с късметлийски гол и дузпа в края (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

1352 0

Барселона измъкна драматична победа, обръщайки с 2:1 Лас Палмас на стадио „Гран Канария“ в среща от 19-ия кръг на Ла Лига. Хората на Шави се докопаха до успеха с луд късмет и гол от дузпа на Илкай Гюндоган в 3-ата минута на добавеното време.

Каталунците измъкнаха трите точки в първия си двубой за Новата 2024 година, макар че изобщо не задоволиха с играта си. Тимът от Канарските острови игра доста борбено и мечтаеше да стигне до първа победа над „блаугранас“ от 1986 година насам, след като заслужено поведе в резултата.

Още: Барселона търси начини да вземе 26-годишна изненада въпреки финансовата ситуация в клуба

Юношата на Барселона Мунир Ел Хадади вкара за 1:0 в 12-ата минута. Късметът обаче в крайна сметка се усмихна на гостите и те стигнаха до пълния обрат след почивката след късметлийски гол на Феран Торес в 55-ата минута и точно реализирана дузпа от Илкай Гюндоган в 3-ата минута на добавеното време.

При ситуацията за наказателния удар съдията изгони резервата на домакините Дейли Синкгравен с директен червен картон. Официален дебют за Барселона направи новата им перла Витор Роке.Тигриньо замени Феран Торес в 78-ата минута, като в края на мача пропусна две отлични положения и не успя да започне кариерата си при „блаугранас“ с гол.

Успехът върна каталунците в Топ 3 в класирането в Ла Лига. „Блаугранас“ събра актив от 41 точки и изскочи на третата позиция, като изостава със 7 пункта от Жирона и Реал Мадрид. Лас Палмас е на 10-ото място с 25 точки.

Двубоят на Канарските острови не започна добре за Барса. Още в 11-ата минута Жоао Кансело получи контузия и се наложи да бъде сменен принудително от Андреас Кристенсен. Само секунди след този момент Лас Палмас откри резултата. Сандро Рамирес намери перфектно Мунир Ел Хадади, който матира Иняки Пеня – 1:0.

Още: Шави е песимист за зимния трансферен прозорец, отрече за свързван с Барселона

Домакините продължиха да създават главоболия на „блаугранас“. С пропуски обаче се отличи Сандро. Пеня първо спаси негов удар, а малко след това кълбото срещна страничния стълб след нов негов изстрел. Така почивката дойде при аванс за домакините.

След антракта Барса пробва да притисне съперника си. В 55-ата минута гостите съумяха да изравнят и с голяма доза късмет. Вратарят Алваро Вайес пробва да изчисти топката, но тя рикошира в главата на Левандовски, след което се създаде нов карамбол, при който Сержи Роберто подаде към Феран Торес, а той прати топката във вратата за 1:1.

Video edited on Kapwing

В 78-ата минута Мармол засече центриране от корнер, но не успя да порази мрежата на Пеня и да изведе Лас Палмас отново напред.

Още: Легендарен, но и проклет: Защо в Барселона трябва да са притеснени за избрания от Витор Роке номер?

Video edited on Kapwing

Така се стигна до добавеното време, когато настъпи истинска драма. Вайес отрази удар на Феликс, но Дейли Синкгравен изблъска с две ръце Гюндокан, който щеше да достигне до топката. Реферът Пабло Гонсалез показа директен червен картон на нидерландеца и посочи бялата точка. Потърпевшият се нагърби с отговорността да стреля и не сгрещи, донасяйки ценната победа за Барселона.

Грешка в сметките: Нелеп пропуск обърква плановете на Барселона за Витор Роке?

Шави е готов да остави Роберт Левандовски резерва заради Витор Роке

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички