Втори играч на Барселона стегна куфарите и ще играе в английската Висша лига


Втори играч на Барселона стегна куфарите и ще играе в английската Висша лига
Снимка: Getty Images

2092 0

След като преди броени дни стана ясно, че защитникът на Барселона Жуниор Фирпо ще се присъедини към Лийдс от сезон 2021/22, днес куфарите за Англия е стегнал още един футболист на каталунците!

Става въпрос за 21-годишният Франсиско Тринкао, който ще облече екипа на Уулвърхемптън във Висшата лига, но за разлика от Фирпо, халфът е даден под наем на английския клуб без задължителна опция за закупуването му!

През сезон 2020/21 Тринкао изигра 43 мача за Барса, вкарвайки 3 гола и доставяйки две асистенции. Младият футболист ще се превърне в поредния португалец в съблекалнята на "вълците".

"Мисля, че феновете ще се наслаждават да го гледат как играе. Той дриблира добре и е креативен", заяви техническият директор на отбора Скот Селарс и добави, че Тринкао ще донесе повече конкуренция за титулярните места в средата на терена.

"Ние го гледахме доста време, особено през последните няколко месеца. Трансферът му от Брага в Барселона само показва какъв потенциал има. Той е на 21 години и е изиграл доста мачове в Ла Лига, така че мислим, че е готов за Висшата лига", допълни още Селарс.

Междувременно испанското издание "AS" твърди, че Самуел Умтити няма да си тръгне мирно и спокойно от "Ноу камп" и може да се обърне към ФИФА, ако договорът му бъде прекратен едностранно!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички