Лошо за Барселона: Ненужно дуо отказва да напусне без заплати за общо 5 години


Лошо за Барселона: Ненужно дуо отказва да напусне без заплати за общо 5 години
Снимка: GettyImages

11316 0

Ръководството на Барселона продължава с плана си да редуцира сериозно броя футболисти, които са картотекирани в отбора, както и намаляването на бюджета за заплати, който през последните години достигна космически нива. Настоящият проблем пред Жоан Лапорта и компания обаче е сериозен. 

Двама от футболистите, на които Роналд Куман няма никакво намерение да разчита, са Миралем Пянич и Самюел Умтити. Двамата изиграха по 13 мача през миналата кампания и са част от списъка с играчи, с които Барса иска да се раздели, независимо дали това ще стане с прекратяване на договора, или с трансфер. 

Интерес към двамата обаче няма и е предложено на двамата да прекратят контрактите си с Барселона. Това обаче може да се окаже дори невъзможна задача. 

Босненският ас има цели 3 години до края на своя договор, докато Умтити е собственост на Барса за още две кампании. Каталунците се опитват да се договорят с двамата играчи да вземат определена компенсация и да прекратят контрактите си, но сумата, която от клуба предлагат, е много по-ниска от тази, която двамата ще спечелят, ако останат на "Камп Ноу" до края на своите контракти. 

Ако Барселона не успее да се разбере с Пянич и Умтити, вторият вариант е да им се търсят нови отбори. Оферти за двамата липсват. Третият вариант е просто да платят дължимото на играчите до края на контрактите им и да ги освободят, за да редуцират селекцията на отбора, която в момента надхвърля 30. В Испания клубовете имат право да картотекират до 23-ма футболисти. 

Междувременно, каталунците продължават да са в изчаквателна позиция за голямата си звезда Лионел Меси, който постави нови условия, за да преподпише с Барселона

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички