Вратар на Аржентина си уреди трансфер - напуска Испания и отива в Аякс


Вратар на Аржентина си уреди трансфер - напуска Испания и отива в Аякс
Снимка: Getty Images

2320 0

Нидерландският гранд Аякс ще има нов вратар! Новината бе съобщена от известния спортен журналист Фабрицио Романо. Става въпрос за 30-годишния Херонимо Рули, който стана световен шампион с Аржентина на Мондиал 2022, макар че Лионел Скалони не го пусна дори за минута по терените в Катар.

Романо написа в профила си в социалната мрежа Twitter, че Рули, който пазеше вратата на Виляреал от лятото на 2020 година насам, е постигнал пълна договорка за личните си условия с Аякс, а такава има и между двата клуба. Той ще лети до Амстердам в следващите 24 часа, за да премине медицински тестове.

Италианският журналист маркира публикацията с известната си фраза "Here we go", която е сигурен знак, че трансфер ще има. Договорът на Херонимо с "жълтата подводница" изтичаше през лятото на 2024 г., а порталът Transfermarkt оценява качествата му на 10 милиона евро. През сезон 2022/23 стражът може да се похвали с 14 мача в Ла Лига, в които е допуснал 10 гола и е записал 7 "сухи" мрежи. В миналото той е носил екипите на Естудиантес де Ла Плата, Монпелие и Реал Сосиедад.

*Още новини за европейски и световен футбол ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички