Войната между Реал Мадрид и Ла Лига продължава с пълна сила


Войната между Реал Мадрид и Ла Лига продължава с пълна сила
Снимка: Getty Images/Gulliver

1260 0

При гостуването си на Осасуна и в тежките условия за игра Реал Мадрид отново стъпи на криво и засили интригата в Ла Лига още повече. След двубоя обаче няколко фигури от мадридския клуб възнегодуваха, че са оставени да играят в такива условия и след такава снежна буря.

Зинедин Зидан беше бесен след играта, както и Тибо Куртоа, като позволиха да излеят гнева си около цялата ситуация, която започна в петък следобед. Това е само последната глава в спора на Реал Мадрид с Ла Лига. От телевизионните права до Суперлигата и от VAR до това пътуване до Памплона, не изглежда скоро да се успокои ситуацията.

"Това не беше футболен мач. Трябваше да бъде спрян. Сега дори не знаем кога ще можем да се върнем в Мадрид", заяви Зидан след двубоя. 

Куртоа се присъедини към треньора си в оплакванията му, казвайки: "Жалко е това, което Ла Лига ни направи, ние не сме кукли. Излетяхме на заледена писта, защото ако не го бяхме направили щяхме да загубим 3 точки. Ние сме хора, а не шоу".

Още от преди двубоя в Реал Мадрид бяха доста ядосани. Те искаха да пътуват в събота, а не в петък и Ла Лига не направи нищо, за да отложи играта, дори предвид метеорологичните условия, породени от бурята Филомена. Но те пътуваха, играха на терен, който не беше в добро състояние, и изпуснаха още точки, за да изостанат още повече от Атлетико Мадрид.

Спорът кипи напоследък и клубът изглежда по-далеч от Ла Лига от всякога. Флорентино Перес намекна, че Европейската Суперлига е на път, а Хавиер Тебас побърза да критикува президента на Реал Мадрид. Освен това "белия балет" също е раздразнен от използването на ВАР срещу тях. "Лос Бланкос" твърди, че много противоречиви повторения, които биха ги облагодетелствали и не се излъчват по телевизията.

Преди всичко това двете страни бяха във война заради програмата на първенството. Реал Мадрид поддържа тезата, че има по-малко време за възстановяване между мачовете, отколкото техните съперници. Като цяло те имаха 135 часа по-малко почивка от Барселона в последната част на миналия сезон. А ето какво точно заяви Зидан след двубоя с Осасуна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички