Скучен Реал Мадрид изпусна ценни точки срещу изпадащ в Ла Лига


Скучен Реал Мадрид изпусна ценни точки срещу изпадащ в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3963 0

Испанският шампион Реал Мадрид изпусна ценни точки като гост на изпадащия Осасуна, след като мачът завърши при равен резултат 0:0. Срещата на заснежения стадион "Ел Садар" от 18-ия кръг на Ла Лига не предложи особено зрелище, след като "белите" показаха безлична игра, докато Осасуна се задоволи с точка срещу шампионите.

Първата част почти не предложи голови положения пред двете врати. В по-голямата част от времето Реал контролираше играта, но не стигаше до ситуации за гол. Пред състава на Осасуна пък се откри едно добро положение за гол в 30-ата минута, когато Аридане успя да засече центриране от корнер с глава, но Куртоа улови безпроблемно.

Лошите атмосферни условия не позволиха на Реал да разгърне потенциала си и през втората част. В 49-ата минута Марко Асенсио застраши вратата на Гранада, но Ерера показа добър рефлекс и спаси. В 60' пък гол на Карим Бензема бе отменен заради засада. С това обаче се изчерпаха положенията за гол в мача и закономерно се стигна до "хикс".

След това равенство Реал остава на втора позиция в Ла Лига с актив от 37 точки - на една от лидера Атлетико Мадрид, който е с три мача по-малко. Осасуна също запазва позицията си - 19-а, но вече разполага с 15 точки и е на само една от 17-ия Валенсия.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Реал Мадрид е в серия от седем мача без поражение в Ла Лига, като успя да спечели шест от тях. Единствено Елче успя да измъкне точка от "кралете", но този резултат бързо бе забравен с победа в последния кръг над Селта. Сините резултати изкачиха "балета" до второто място в Испания с 36 точки - на две зад лидера Атлетико, който обаче е с два мача по-малко.

Техният съперник днес - Осасуна, е на противоположния полюс. Тимът се намира в кошмарна форма, като е в серия от 10 мача без победа. В последните три мача тимът постигна три равенства, които им помогнаха да не останат на последното 20-о място, като сега се нареждат 19-и с 14 пункта. За днешния двубой Зинедин Зидан няма да може да разчита на Лука Йович, Дани Карвахал и Родриго. Осасуна пък са без цели шестима играчи: Адриан, Брашанац, Перес, Рубен, Торо и Чими Авила.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Осасуна: Ерера, Крус, Гарсия, Аридане, Видал, Перес, Монкайола, Ойер, Торес, Гарсия, Калери

Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Рамос, Варан, Лукас, Каземиро, Модрич, Кроос, Асенсио, Азар, Бензема

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички