Винисиус загрява за Манчестър Сити, а Реал се позабавлява срещу Осасуна (ВИДЕО)


Винисиус загрява за Манчестър Сити, а Реал се позабавлява срещу Осасуна (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

718 0

Реал Мадрид продължи устрема си към титлата в Ла Лига след категоричен успех с 2:4 над Осасуна в двубой от 29-ия кръг. Попаденията отбелязаха Винисиус в 4' и 64', Карвахал в 18' и Браим Диас в 61'. За домакините се разписа Будимир в 7' и Муньос в добавеното време.

Хетррик от асистенции направи Федер Валверде. Винисиус пък има 6 гола в последните 4 мача. Подобно нещо не бе правил от есента на 2022 година, с което вече общо са 18 попадения и 8 асистенции в 28 двубоя във всички надпревари.

Винисиус е в топформа за Реал Мадрид

След победата днес отборът на Карло Анчелоти продължава да е лидер със 72 точки, Жирона е втори с 10 по- малко и играе малко по-късно днес. Осасуна е 10-ти с 36 пункта. След 2 седмици "белия балет" приема Атлетик Билбао, а Осасуна гостува на Алмерия.

Реал Мадрид показа по-интересните неща през първото полувреме и заслужено се оттегли с преднина на почивката. Със сигурност обаче Карло Анчелоти е предупредил отбора си на почивката както заради допуснатия гол, така и за някои по-невъздържани реакции на Винисиус.

Срещата започна отлично за гостите, които откриха именно чрез бразилеца само след 4 минути игра. Винисиус успя да открадне топката от централния защитник Алехандро Катена и след това с лекота преодоля вратаря Ерера за 1:0.

Само 3' след това домакините бързо се върнаха в мача и изравниха резултата. Будимир се разписа след разбъркване в наказателното поле след корнер. Малко след това Винисиус отново излезе сам срещу вратаря, но този път не успя да го предолее.

Атаките продължиха, като в 18' Серхио Ерера не успя да направи нищо след засичане отблизо на Карвахал, с което изведе отново Реал напред. С това се превърна в голмайстор номер 6 за сезона. 

В 21' отборът на Карло Анчелоти поиска дузпа заради задържане на Винисиус, но сигнал не последва. До края на полувремето и двамата вратари се отличиха със спасявания, а 2' преди края му Винисиус си изкара жълт картон заради репликиране и изсмиване към рефера.

През второто полувреме събитията не се промениха, като мадридчани тотално пречупиха съперника си. В 61' се стигна до нов гол, като Лунин прати далечно подаване, което бе продължено с глава от Валверде. Браим Диас се оказа очи в очи с Ерера. Новият национал на Мароко не сбърка и донесе преднина от два гола. След още само три минути Винисиус вкара по сходен начин, с което съвсем уби и малкото интрига. До края двубоят просто се доиграваше и почти нямаше интересни ситуации, като засада отмени гол на Лукас Васкес в 88'. В добавеното време пък Муньос достигна до подаване в наказателното поле и се възползва, за да върне още едно попадение за крайното 2:4.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички