Винисиус спаси Реал Мадрид срещу Леванте в зрелище с 6 гола и червен картон


Винисиус спаси Реал Мадрид срещу Леванте в зрелище с 6 гола и червен картон
Снимка: Getty Images

8066 0

Реал Мадрид и Леванте сътвориха истински голов трилър и завършиха наравно 3:3 в среща от втори кръг на испанската Ла Лига. "Кралският клуб" поведе в резултата чрез Гарет Бейл още в 5-ата минута. Леванте изравни в първите секунди на второто полувреме, когато точен беше Рожер Марти. Кампаня със страхотен изстрел от воле направи резултата 2:1.

Появилият се от скамейката Винисиус Жуниор вкара две попадения в 73-ата и 85-ата минути, а Робер Пиер беше точен за Леванте. В самия край на срещата вратарят Айрор Фернандес получи червен картон и защитникът Рубен Везо доигра срещата като вратар.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 4-ата минута Леванте имаше възможност да вкара чрез изпълнение на пряк свободен удар. Изстрелът на Моралес обаче беше неточен.

5' - 0:1! Реал Мадрид поведе с ранно попадение, след като Давид Алаба проби и подаде на Карим Бензема, който изведе Гарет Бейл на удобна позиция и уелсецът не сгреши!

В 10-ата минута Леванте спечели корнер. Кампаня опита да центрира, но нищо не се получи от атаката. В 15-ата минута Бензема беше изведен от Алаба, но французинът игра с ръка.

Гарет Бейл в 21-ата минута опита красив изстрел от воле след подаване на Федерико Валдерде. Изстрелът обаче премина далеч от целта.

В 25-ата минута Мирамон намери Моралес, който можеше да стреля към вратата на Куртоа. Едер Милитао успя да блокира играча на Леванте. 

Давид Алаба опита далечен изстрел в 29-ата минута, който беше безрезултатен. Иско стреля опасно няколко минути по-късно, след което реал Мадрид стигна до корнер. Центрирането беше изчистено от Везо.

Реал продължи да натиска съперника, като Алаба и Иско създадоха някои добри положения, които можеха да доведат до гол. Бензема в 43-ата минута стреля силно, но защитата блокира изстрела му. След това Валдерде проби отдясно, а Карлос Клерк наутрализира уругвайския халф.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

46' - 1:1! Само 28 секунди бяха нужни на Леванте, за да изравни резултата в самото начало на втората част! Рожер Марти прати топката в мрежата след като атаката започна от Кампаня, след което Моралес изведе Марти и той не сбърка!

Леванте продължи да натиска в началото на втората част, като Моралес имаше хубаво положение в 50-ата минута. Азар опита удар в 53-ата минута, но вратарят Фернандес улови топката.

57' - 2:1! Кампаня получи чудесно центриране от Де Фрутос в наказателно поле и с бомбено воле остави Тибо Куртоа безпомощен! Пълен обрат за Леванте само за няколко минути!

Карло Анчелоти реагира мигновено и вкара в игра Марко Асенсио, Родриго и Винисиус Жуниор на местата на Гарет Бейл, Еден Азар и Иско. Леванте продължи да атакува чрез Де Фрутос, който обаче не успя да намери Моралес.

Леванте пусна в игра Пабло Мартинес и Микел Малса, като Пако Лопес целеше да усили отбраната. Леванте започна да се защитава с ниска линия, което затрудни Реал.

73' - 2:2! В 73-ата минута Винисиус излезе на стрелкова позиция след пас на Каземиро и изравни резултата!

78' - 3:2! Появилият се като резерва Енис Барди центрира от пряк свободен удар, като Давид Алаба игра с топката. От това се възползва Робер Пиер, който прати топката в мрежата на Тибо Куртоа за трети път.

В 81-ата минута Алехандро Кантеро излезе на прекрасна позиция, като ударът му нацели гредата. В 84-ата минута Лука Йович пропусна много чиста възможност, но Везо изчисти топката.

85' - 3:3! Още в следващата атака обаче Винисиус Жуниор не остави никакви шансове на Леванте след удар от малък ъгъл!

Айтор спря удара на Винисиус с ръка извън наказателното поле и получи директен червен картон, като остави Леванте с 10 души. Тъй като Пако Лопес извърши всичките си смени Рубен Везо застана на вратата.

СЪСТАВИ:

Леванте: Фернандес, Кампаня, Клер, Де Фрутос, Мелеро, Мирамон, Моралес, Радоя, Рубен Пиер, Везо, Рожер 

Реал: Куртоа, Милитао, Алаба, Начо, Васкес, Каземиро, Валверде, Иско, Бейл, Азар, Бензема

ПРЕДИ МАЧА

Реал Мадрид е зарадван от преподписването на Карим Бензема. Френският нападател продължава да се намира в страхотна форма и го демонстрира с двете си попадения срещу Алавес. Очаква се отново той да поведе атаката на "лос бланкос" и да създаде най-много опасности пред противниковата врата.

Карло Анчелоти няма да може да разчита на доста от опитните си играчи. В деня преди мача стана ясно, че Лука Модрич има лека травма и няма да бъде рискуван. Освен това и двамата леви защитници - Марсело и Ферлан Менди - са с травми, като най-вероятно Начо ще запълни дупката в отбраната. Аут също е Тони Кроос, както и Дани Себайос и Мариано Диас.

За Леванте новото попълнение Роберто Солдадо има мускулна травма, а освен него отсъстват Блеса Алекс, Дани Гомес и Серхио Постиго. В последния мач между двата отбора през януари Леванте успя да изненада Реал и да спечели като гост с 2:1, което обнадеждава тима от Валенсия.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички