Новата позиция на Асенсио, която може да спаси кариерата му в Реал


Новата позиция на Асенсио, която може да спаси кариерата му в Реал
Снимка: GettyImages

3681 0

Един от най-обещаващите играчи на Реал Мадрид се готви за интересна футболна трансформация. В последните седмици Карло Анчелоти подготвя Марко Асенсио за нова роля в неговия състав - преминаване от крило към полузащитник. 

Идеята на италианския специалист е испанецът да се превърне в атакуващ полузащитник - така, както Анчелоти направи с Анхел Ди Мария през 2013 година. Както е известно, тогава италианецът предпочете аржентинеца пред Месут Йозил заради по-големия потенциал на Ди Мария в играта в дефанзивен план. И нещо подобно сега той ще се опита да направи с Асенсио. 

"Говорих с Асенсио. Справя се добре. Върна в добра форма след Олимпийските игри. Работи усилено и е мотивиран. Ще бъде важен играч този сезон. Той знае това. Пробвам го на малко по-различна позиция, като ляв или десен полузащитник, но малко по-назад", сподели Анчелоти преди двубоя с Леванте. 

Асенсио винаги е играл по двата фланга за Реал Мадрид и преди тежката контузия, която го извади за 1 година от игра в периода 2019 - 2020, се справяше повече от добре и беше считан за най-големия испански талант. Очакванията към него през този сезон са много големи, след като вече изигра един пълен сезон без травми, а Анчелоти ще му даде шанс не само да се изявява в нова позиция, но му и гарантира, че дори да не играе на предпочитаната от него позиция, за Асенсио има място в състава на италианеца. 

Още една причина за смяната на позицията на Марко е продажбата на Мартин Йодегард, който категорично отказа да изчака шанса си на "Сантяго Бернабеу" и предпочете трансфер в Арсенал. Така намаля драстично "дълбочината" на халфовата линия на Анчелоти, който от своя страна вижда Асенсио като перфектният атакуващ халф в предпочитаната от него схема 4-3-3. 

Феновете на Реал Мадрид ще приветстват Асенсио в титулярния състав, тъй като той е любимец на всички в испанската столица, но това, което вълнува най-много симпатизантите на "белия балет" е какво се случва с трансфера на Килиан Мбапе (подробности в линка). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички