"Винаги съм бил фен на Барса": Илкай Гюндоган не остана далеч от клишето


"Винаги съм бил фен на Барса": Илкай Гюндоган не остана далеч от клишето
Снимка: GettyImages

1535 0

Едно от последните към момента нови попълнения на Барселона - Илкай Гюндоган, сподели първите си впечатления от престоя си в Испания, за който мечтал от дълго време.

Детска мечта

Опитният бивш полузащитник на Манчестър Сити не крие, че е привърженик на каталунците от малък. Още в ранните си години халфът стискал палци на "блаугранас", а преминаването си на "Камп Ноу" определя като сбъдната мечта.

"Много съм щастлив най-после да бъда тук, в Барселона. Наистина нямам търпение за първия мач, както и да изиграем един страхотен сезон", сподели германският национал пред "Mundo Deportivo" и продължи.

"Мечта е да бъда в Барса. Помня, когато бях дете и гледах Рийкард, како и отборът на Пеп. Фен съм на Барса, винаги съм ги следил изкъсо, всеки сезон, а сега съм наистина щастлив и много горд да съм част от отбора", допълни още той.

Гюндоган на "Етихад"

Полузащитникът прекрати 7-годишния си престой при "гражданите" това лято, след като договорът му с клуба изтече и той не пожела да го поднови. За "небесносините" той записа 60 гола и 40 асистенции в 304 мача, печелейки 5 Висши лиги, Шампионска лига и куп други трофеи.

А защо играчът избра "блаугранас" пред "гражданите"? Отговорът на президента на клуба Жоан Лапорта.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички