Гюндоган може да напусне без пари и все пак да получи заплатата си за първата година


 Гюндоган може да напусне без пари и все пак да получи заплатата си за първата година
Снимка: Getty Images

3781 0

Илкай Гюндоган си е осигурил застрахователна полица от 7,7 милиона паунда, ако финансовите проблеми на Барселона го спрат да играе този сезон. Бившият капитан на Манчестър Сити се присъедини към шампиона на Ла Лига със свободен трансфер, след като спечели европейски требъл в последната си година на "Етихад".

Гюндоган е на път за Испания

В представянето в края на сезона за "гражданите", германският полузащитник беше от изключителна важност, тъй като се увери, че седемгодишният му престой в клуба завърши с върховен блясък с първата му победа в Шампионска лига.

Въпреки че Пеп Гуардиола и неговите играчи молеха Гюндоган да остане, той вместо това избра да се премести на "Камп Ноу", като отборът е току-що спечелил лигата и иска да блесне отново в Европа.

Това е въпреки публичните финансови борби на клуба, който е свидетел на редовни битки с испанската лига относно регистрацията на играчи под техния таван на разходите. Същите правила, наложени от лигата, накараха Лионел Меси да напусне клуба през 2021 г., тъй като подновяването на договора не можа да бъде прокарано между закона.

Застраховката на Гюндоган

И сега Гюндоган се е подсигурил, че няма да бъде замесен в подобни проблеми, осигурявайки му заплатите за първата година, ако клубът не може да го регистрира.

Той също така може да напусне със свободен трансфер, ако този малко вероятен сценарий се осъществи. The Athletic съобщава, че условието е част от предложението на Барса да сключи сделката.

Каталунският отбор а момента е над лимита на разходите на Ла Лига преди новия сезон на 12 август. От "Камп Ноу" са толкова сигурни, че ще се освободи място за регистрацията на Гюндоган, че са готови да платят заплатата му за първата година и да му позволи да напусне без пари. А след трансфера веднага се появи името на първата звезда в Барселона, която не е доволна от привличането на Илкай, тъй като се страхува да не загуби игровото си време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички