Виляреал и Борусия се класираха напред в Лига Европа (ВИДЕО)


Виляреал и Борусия се класираха напред в Лига Европа (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

370 0

Борусия (Мьонхенгладбах) и Виляреал се превърнаха в поредните 1/6-финлисти в Лига Европа, след като постигнаха лесни победи в последните мачове от група А на Лига Европа.

Класирането и на двата тима беше поставено под въпрос, но класата си каза думата и изненада не се получи.

Немският тим, който в последните месеци показва доста колеблива форма, нямаше проблем с Цюрих и стигна до категорично 3:0.

След вихрушка пред вратата на Да Коща Херман успя да се разпише в 32' и принуди Цюрих да търси голове през второто полувреме, за да се класира напред в турнира.

Хоргота обаче се разписа на два пъти в рамките на само 5 минути (между 59' и 64'), като Борусия задържа аванса си безпроблемно и се класира като №1 в групата с актив от 12 точки.

Виляреал имаше наглед по-лесна задача и логично стигна до победа с 2:0 като гост над Аполон. Подобно на Борусия, испанският тим излезе с голяма част от резервите си, но с голове на Вието и Морено съответно в 35' и 40' "жълтата подводница" подпечата класирането си.

Все пак Дос Сантош и компания остават на 2-о място с 11 точки, с една загуба. Борусия завърши не победен (3 победи, 3 равенства), а Цюрих остана със 7. Аполон записа 3 точки.

 


Borussia Moenchengladbach vs Zurich (3-0) Full... by rubin7190

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички