ВИДЕО: Винисиус и Белингам блестяха срещу Жирона, Реал размаза кандидат-шампиона


ВИДЕО: Винисиус и Белингам блестяха срещу Жирона, Реал размаза кандидат-шампиона
Снимка: Getty Images

3446 0

Реал Мадрид превърна дербито на върха в Ла Лига в наказателна акция. "Кралския клуб" нашамари безмилостно Жирона с 4:0 в двубоя от 24-ия кръг на испанското първенство и ги изпревари с цели 5 точки в класирането. "Белите" имат 61, а каталунският тим остана с 56.

В герой на Реал в мача се превърна Винисиус Жуниор, който игра много вдъхновено и се отчете с гол и 2 асистенции. Той откри в 6' и подаде на Джуд Белингам и Родриго в 35' и 61'.

Самият Белингам също озари "Бернабеу" тази вечер, вкарвайки 2 пъти - в 35' и 54'. Той вече има 20 попадения и 8 асистенции за испанския гранд през сезона и е единственият халф, реализирал 15 или повече пъти в рамките на един сезон в първенството през 21-ви век.

Разгромът за Жирона можеше да е по-изразителен, но в 90-ата минута резервата Хоселу изпусна дузпа, нацелвайки дясната греда на Гасанига. Ето как се разви мачът:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Реал тръгна в атака още в началните минути и успя да открие резултата много рано. В 6' след атака отляво Винисиус навлезе към наказателното поле и със страхотен удар от дистанция намери далечния ъгъл на Гасанига, който не успя да реагира адекватно - 1:0. 

Домакините продължиха да пресират гостите от Каталуня, опитвайки да ги принудят да сгрешат. В 21' капитанът на Жирона извърши нарушение срещу нахлуващия на скорост в наказателното поле Камавинга. Домакините поискаха дузпа, но реферът прецени, че нарушението е извършено извън наказателното поле и даде жълт картон на Хуанпе. При последвали свободен удар Валверде застраши вратата на Жирона, но Гасанига внимаваше и улови топката.

Играта на Реал върви и логично те успяха да удвоят аванса си в 35-ата минута. Отново Винисиус бе замесен в момента, след като под носа на Коуто изведе Белингам на добра позиция. Англичанинът преодоля излезлия напред Гасанига и намери опразнената от него врата за 2:0. Опитът на защитник в черен екип да изчисти от голлинията бе неуспешен.  

В 32' Белингам пробва нов изстрел към вратата на гостите, но топката премина покрай целта. В добавеното време той комбинира отлично с Винисиус и го изведе за изстрел, но бразилецът не намери добре топката и стреля встрани от вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Жирона показа малко по-различно лице след съдийския сигнал и в 47' Мигел Гутиерес накара Лунин да реагира, улавяйки топката след негово центриране.

В 52' Джуд Белингам уплаши феновете, след като падна на тревата, когато обърна глезена си при борба за топката. Той обаче се изправи и остана на терена, а 2 минути по-късно реализира третия гол за Реал в срещата, която трябваше да е дерби.

В 54' Винисиус показа страхотен дрибъл и успя да отправи изстрел, който обаче бе отбит от Гасанига. Белингам обаче беше на точното място и засече топката, пращайки я в мрежата на аржентинския вратар за 3:0. Минути след това английският национал беше заменен. 

Почти 30 минути преди края на редовното време дербито се превърна в побой. Винисиус намери Родриго в половината на Жирона, той навлезе и от границата на наказателното поле не остави шансове на стража на каталунския тим - 4:0. Това е осми гол за бразилеца дотук през сезона.

В 77' Карло Анчелоти смени героя в този мач - Винисиус Жуниор, за да пази силите му и да обере бразилецът аплодисментите на "Сантяго Бернабеу". На негово място в игра се появи Арда Гюлер. 

Разгромът за Жирона можеше да стане още по-изразителен в 90-ата минута, когато Реал получи правото да изпълни дузпа. Тя бе свирена за нарушение на Ян Коуто срещу Арда Гюлер в наказателното поле. Резрвата Хоселу изпълни наказателния удар, но нацели дясната греда на Гасанига вместо мрежата на аржентинеца.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Реал Мадрид: Лунин, Лукас Васкес, Чуамени, Карвахал, Менди, Валверде, Кроос, Камавинга, Белингам, Родриго, Винисиус

Жирона:  Гасанига, Мигел, Циганков, Довбик, Гарсия, Хуанпе, Савио, Коуто, Мартин, Порту, Ерик Гарсия

ПРЕДИ МАЧА

Преди началото на двубоя мадридчани се намират на първата позиция с актив от 58 точки. Техният преследвач Жирона е плътно зад тях само с 2 пункта по-малко.

Възпитаниците на Карло Анчелоти са с актив от четири победи и 1 равенство в последните си пет мача в елита. Момчетата на Мичел пък могат да се похвалят с 3 успеха и 2 ремита в последните си пет.

Двата тима се срещнаха един срещу друг на 30 септември в първия мач през сезона между тях. Тогава "лос бланкос" нанесе първата и единствена загуба на Жирона до момента с 3:0, като тогава се разписаха Хоселу, Чуамени и Джуд Белингам.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички