Реал Мадрид ще опита да върне мечтателя от Манчестър Сити в реалността - умира ли интригата в Ла Лига?


Реал Мадрид ще опита да върне мечтателя от Манчестър Сити в реалността - умира ли интригата в Ла Лига?
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

15639 0

Никой в Испания не би предполагал преди старта на сезона, че Жирона ще е основният конкурент за титлата в Ла Лига и че ще има само една загуба след 23 кръга. Шампионът Барселона е на шест точки от сензацията, а Атлетико Мадрид - на цели осем. Единствено Реал Мадрид е пред Жирона, като авансът му е от два пункта. Именно "кралския клуб" нанесе единственото поражение на опонента през сезона в шампионата.

Реал Мадрид тотален фаворит за титлата в Ла Лига, Барса и Атлети обидно назад

Сега Жирона има шанс за своеобразен реванш, като при евентуална победа дори ще тъпи отново на върха при равен брой изиграни мачове. Нов успех за Реал в съперничеството пък сякаш до голяма степен ще реши битката за титлата в Ла Лига. И отсега футболистите на Карло Анчелоти са тотален фаворит да са шампиони според специалисти и анализатори, като това показва и справка в платформата за онлайн спортни залози efbet.

Джуд Белингам срещу Жирона

Коефициентът на efbet за това "кралския клуб" да стане шампион е 1,14, докато ставката за сензационен успех за отбора, чийто мажоритарен собственик е "Сити Футбол Груп" (компанията на Манчестър Сити), е 8,40. Показателно е, че местните грандове Барселона и Атлетико Мадрид са с несравнимо по-малки шансове - пазарът за каталунците е оценен на 19,00, а за "дюшекчиите" - 28,00.

Споменахме, че Реал нанесе единственото поражение в Ла Лига на Жирона през сезона (и то с 3:0). Преди това обаче в три поредни мача столичани не съумяваха да стигнат до успеха срещу този опонент - записвайки две(!) поражения и едно равенство. Двата съперника са се срещали общо девет пъти във всички турнири до момента (пет успеха за Реал, три за Жирона и едно равенство).

Любопитен факт е, че от старта на това съперничество (2017 година) във всеки мач с изключение на последния се е стигало до гол/гол. Общо впечатляващите 41 попадения са паднали в деветте двубоя помежду им, което прави средно по над четири на среща.

Реал Мадрид и Жирона в пряк спор за трофея в Ла Лига

Треньорът на Жирона се готви за възлов мач срещу Реал Мадрид

Коефициентът на efbet за това и в този случай да има над 3,5 попадения между тях е 2,05, докато за под 2,5 гола в мача е 2,90. Съответно ставката за това и Реал Мадрид, и Жирона да съумеят да си отбележат по поне едно попадение в двете врати е 1,56, докато за няма гол/гол е 2,30.

Карло Анчелоти е в пълен баланс в мачовете и срещу Жирона, и срещу треньора Мичел, записвайки по една победа, една загуба и едно равенство. Мичел пък има един успех, едно реми и три поражения срещу Реал. Ставката за нова победа за Реал над Жирона е 1,45, докато за поражение за "кралския клуб" - 6,00. Пазарът за равенство е оценен на 5,00. Мачът започва в 19:30 часа българско време.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички