ВИДЕО: Севиля се съвзе, надви Атлетико (Мадрид) и затвърди лошата им форма навън


ВИДЕО: Севиля се съвзе, надви Атлетико (Мадрид) и затвърди лошата им форма навън
Снимка: Getty Images

748 0

Севиля победи Атлетико (Мадрид) в двубой от 24-ия кръг на Ла Лига. Андалусийци се наложиха с минималното 1:0 благодарение на гол от Исак Ромеро, реализиран в 15-ата минута. 

Мачът бе изпълнен с възможности, като повечето от тях бяха за домакините. В 28' голмайсторът Ромеро натресе гредата. Това е шеста загуба за Атлетико през сезона дотук и едва пети успех за андалусийци. Освен мача, "дюшекчиите" изглежда загубиха и Алваро Мората, който се контузи в края на първата част. 

Севиля удари в 15-ата минута след изпълнение на корнер. Окампос засече с глава и отклони към далечната греда, където Исак Ромеро отигра с глава и вкара за 1:0.

След този момент се заредиха няколко положения, като първо Мората пропусна отлична възможност, а в 23' Ромеро можеше да запише дубъл, но стреля в ръцете на Облак от 1-2 метра. Пет минути по-късно Ромеро пропусна нова възможност да удвои преднината на Севиля у дома, като с удар от границата на наказателното поле разтресе лявата греда на Ян Облак. 

Неприятностите за Атлетико не спряха дотук - малко преди края на първата част Мората контузи коляното си и ситуацията не изглеждаше добра за него. В игра влезе Мемфис Депай.

Второто полувреме започна с високо темпо и Атлетико изтърва възможност да изравни. В ситуацията Гризман стреля, Навас изчисти почти от голлинията падайки, топката рикошира в тялото на Депай и като по чудо не влезе.

Вместо това андалусийци стигнаха до второ попадение в мача. В 58' Окампос вкара на празна врата, но голът не бе признат заради засада.

В 69-ата минута играчите и треньорският щаб на Севиля скочиха с искане за дузпа, тъй като според тях Науел Молина изблъска в гръб Ромеро в наказателното поле. Съдията на двубоя обаче не видя нещата така и спря претенциите на домакините с няколко картона.

Въпреки загубата, "дюшекчиите" запазиха четвъртата си позиция във временното класиране, а Севиля се изкачи с 1 позиция и вече е 15-и. Възпитаниците на Диего Симеоне са спечелили 1 точка в последните си 3 мача във всички турнири. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички