ВИДЕО: Преди 8 години се роди иконичният жест на Кристиано Роналдо на "Камп Ноу"


ВИДЕО: Преди 8 години се роди иконичният жест на Кристиано Роналдо на "Камп Ноу"
Снимка: Getty Images/Guliver

3668 0

Кристиано Роналдо записа цели 9 паметни сезона в Реал Мадрид преди да се насочи към настоящия си клуб - Ювентус. За този период има много символични моменти, стотици попадения и редица трофеи с "бялата фланелка". Там възникна и вероятно най-популярният начин да се отпразнува попадение в последните години - класическият вик "SIUU".

Днес (21.04) обаче се навършват точно 8 години от друг негов иконичен и запомнящ се жест - този срещу кръвния съперник Барселона, когато призова целия "Камп Ноу" да замлъкне. Но всяко нещо по реда си, ще стигнем и до вече загатнатата кулминация, като преди това си припомним обстоятелствата около случилото се.

Датата, както вече бе припомнено, бе 21.04.2012 година. Предстоеше да се изиграе 35-ият кръг от Ла Лига, в който един срещу друг на "Камп Ноу" се изправиха Барселона и Реал Мадрид. "Кралския клуб" имаше преднина от 4 точки - 5 кръга преди края на шампионата (20-ият кръг бе изигран между 36-ия и 37-ия). Това бе удобен шанс "белите" да прекъснат доминацията на каталунците от последните години (3 поредни титли в Испания), както и Жозе Моуриньо да осигури първи голям трофей като треньор на "Сантяго Бернабеу".

Въпреки комфортната преднина за Реал обаче - една победа за Барселона категорично връщаше "блаугранас" в борбата за 4-а поредна титла, след като щеше да изостава само с 1 точка при оставащи по 4 двубоя. Мачът започна добре за "кралския клуб", който вероятно нямаше да откаже и равенство на чуждия терен предвид факторите. Още в 16' Сами Кедира изведе напред гостите.

През втората част на терена за домакините се появява Алексис Санчес, като заменя Андрес Иниеста в 68-ата минута. Само две по-късно (70') той изравнява резултата. Тогава Кристиано Роналдо взима нещата в свои ръце и решава не само мача, но и цялата борба за титлата (първа титла в Ла Лига с Реал за него), като реализира в 72-рата минута и осигурява победата за Реал, въпреки че тогава тимът е пълен аутсайдер за двубоя (според коефициентите). Той е изведен от Месут Йозил леко встрани от вратата, но преодолява безпроблемно излезлия напред Виктор Валдес.

Разбира се, португалецът е освиркван на не един и два стадиона по света, излишно е да се споменава, че това в пълна степен важи и за "Камп Ноу". Наслушал се на освирквания през целия двубой, Роналдо отпразнува победното си попадение с емблематичното "Calma, Calma. Estoy Aqui" - "Успокойте се. Аз съм тук", за първи път (но не и последен).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички