ВИДЕО: Абсолютно унижение за Барселона


ВИДЕО: Абсолютно унижение за Барселона

1987 0

Шампионът на Испания и Европа Барселона допусна най-тежката си загуба от година и половина насам. Това стана късно снощи, когато възпитаниците на Луис Енрике бяха отнесени с 4:0 от Атлетик Билбао на "Сан Мамес" в първи мач от сблъсъка за Суперкупата на страната.

За успеха на баските хеттрик отбеляза Ариц Адурис, който се развихри през второто полувреме, но тонът беше зададен от Микел Сан Хосе.

От самото начало "рохибланкос" натиснаха, а Тер Стеген допусна няколко грешки. В 13' той се опит да изчисти в стил Мануел Нойер с глава, излизайки далеч пред наказателното си поле. Сан Хосе се възползва максимално и с удар от центъра на терена откри резултата по блестящ начин.

Последва натиск на Барселона до края на полувремето, но домакините се отбраняваха добре, а при най-доброто положение Луис Суарес нацели гредата. В началото на втората част пък Педро и Рафиня изпуснаха добри положения преди резултатът да бъде удвоен.

В следващите 15 минути Дани Алвеш провали тотално своя тим. В 53' Сабин разпиля бразилеца по крилото и с прекрасно центриране остави на Адурис с глава да се разпише. В 62' пък Алвеш подари топката на нападателя при разбъркване в наказателното поле, а голмайсторът на тима не сбърка - 3:0.

В 67' Атлетик закова последния пирон в ковчега на Барселона, след като Адурис отбеляза от дузпа, отсъдена за нарушение на десния бек на бразилския защитник.

С това за втори пореден двубой Барселона допуска 4 гола в своята врата - феномен, който през миналата година никой не покори. Това е и най-тежката загуба за Луис Енрике, а Барса не беше губила с 4 гола разлика от полуфиналите в Шампионска лига през 2013 година (0:4 от Байерн на "Камп Ноу").

Барселона се отдалечи от шанса да постигне 6 от 6 през настоящата календарна година. Реваншът е през следващата седмица в Каталуния.


Ath. Bilbao vs Barcelona (4-0) Full Highlights... by rubin7190

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички