ВИДЕО: 2 години от най-съкрушителния ден в историята на Лионел Меси и Барселона


ВИДЕО: 2 години от най-съкрушителния ден в историята на Лионел Меси и Барселона
Снимка: Getty Images

2615 0

На днешния ден (5 август 2023 година) се навършват две години от последния ден на Лионел Меси като футболист на Барселона. В ерата на Коронавируса - аржентинецът бе задължен да напусне след 21 години в клуба заради финансовите проблеми на "Камп Ноу".

Сезоните в Барселона и ПСЖ

Така днешната дата бива свързвана с окончателното решение на легендата, а седмица по-късно последва мигновен трансфер в ПСЖ, но престоят му бе крайно неубедителен. 

Успя да спечели 2 пъти Лига 1 и един път местната Суперкупа след 75 двубоя, в които се отчете с 32 гола и 35 асистенции. За справка срещите му с каталунците бяха цели 778, а по време на тях се отчете с 672 гола и 303 асистенции.

Точно две години по-късно напусна окончателно европейския футбол. Той премина зад Океана като свободен агент от парижаните преди броени седмици, а за три двубоя вече реализира 5 гола и 1 асистенция.

Проваленият трансфер

Трябва да се отбележи, че през изминалите седмици Меси бе максимално близо до завръщането си на "Камп Ноу", но в крайна сметка предпочете МЛС и футбола зад Океана. Споделената причина е новата несигурност във финансов план при каталунците.

Вижте кой вкара повече головете между Лионел Меси и Кристиано Роналдо през 2023 година!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички