Великолепен вратар и гол от съблекалнята спасиха Барса срещу Валенсия


Великолепен вратар и гол от съблекалнята спасиха Барса срещу Валенсия
Снимка: Getty Images/Guliver

1451 0

Валенсия не успя да се възползва от купищата шансове, които получи днес на "Камп Ноу", благодарение на което Барселона завоюва ценни три точки по пътя към шампионската титла с успех 2:0 над "прилепите" в мач от 32-ия кръг на Ла Лига.

Първото попадение падна в 1', когато Меси комбинира със Суарес и уругваецът беше точен за 1:0. В последните секунди и Меси успя да се разпише за 2:0. Това беше и общо 64-и гол за триото Меси - Суарес - Неймар в Примера дивисион, с което имат повече голове от 89 отбора в петте топ европейски първенства.

Барселона пък събра актив от 78 точки, печелейки един от най-тежките си мачове до края на сезона. С това "блаугранас" водят с 5 пункта на Реал Мадрид, който играе по-късно днес.

Валенсия пък поставя 4-ото си място под сериозен въпрос, като води само с 3 точки на Севиля, а е и с мач повече.

Началото на мача нямаше как да е по-добро за Барселона, след като резултатът беше открит още в 1'. При бърза акция Меси беше изведен в половината на "прилепите", а той от своя страна асистира за Луис Суарес, който безпроблемно преодоля съпротивата на вратаря - 1:0.

До самия край на полувремето Валенсия имаше куп шансове да изравни, а най-добрият дойде в 10'. Пике фаулира Дани Парехо в наказателното поле, а самият той реши да изпълнява. Парехо стреля много слабо и Браво улови.

Пако Алкасер пък на два пъти изпусна от чисти позиции да вкара гол за Валенсия, а Лео Меси в края на полувремето не успя да вкара втори гол за своите. За гостите Андре Гомес тресна и гредата - 1:0 до почивката.

След нея Меси удари греда след пряк свободен удар в 63', докато Родриго и Алкасер се отчетох с нова поредица от пропуски за "прилепите", с което Барселона се поздрави с успех в тежкото домакинство. В последната минута на добавеното време и Меси успя да се разпише, с което бетонира Барселона на 1-о място в класирането.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички