Барселона почти сигурно на полуфинал след супер представяне в Париж


Барселона почти сигурно на полуфинал след супер представяне в Париж
Снимка: Getty Images/Guliver

3649 0

Барселона почти сигурно е полуфиналист  Шампионска лига, след като тази вечер Суарес и компания изиграха паметен двубой и спечелиха за пръв път на "Парк де Пренс" с 3:1 срещу ПСЖ в първи четвъртфинал между двата тима. 

Неймар се възползва от добро извеждащо подаване на Лионел Меси и колективна грешка в защита на домакините, за да открие резултата в 18-ата минута. В 67-ата и 79-ата Луис Суарес демонстрира забележителна индивидуална техника и направи за смях на два пъти Давид Луиз, за да отбележи прекрасни голове и да увеличи аванса на Барса на 0:3.

Диагонален шут на Грегори ван дер Вийл в 82-ата минута рикошира в крака на Жереми Матьо и заблуди иначе перфектно представящия се вратар Марк-Андре тер Щеген – 1:3. ПСЖ имаше няколко положения за повече попадения, но стряскащо слабите изяви в защита обрекоха на провал кампанията на Лоран Блан срещу Барселона.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Началото на срещата беше спокойно, като положения в първите 10 минути липсваха. ПСЖ привидно държеше контрол върху топката, но Барселона изригна в 14' и едва не се стигна до гол. Меси реши да пробва бърз удар от границата на наказателното поле, а топката кацна на горната греда на Сиригу - първа опасност в мача.

В 18' обаче нямаше кой да спре гостите от гол. При контраатака Меси беше изведен в половината на ПСЖ и МАтуийди не успя да го покрие. Останал сам в радиус от 5 метра аржентинецът изведе чудесно Неймар в наказателното поле, а засадата беше покрита от Максуел. Бразилецът завърши атаката спокойно и порази вратата на Сиригу - 0:1.

Проблемите за Лоран Блан станаха с един повече веднага след гола, след като Тиаго Силва получи растежение, а на негово място се появи Давид Лиуш, който не попадна в стартовия състав заради контузия.

В 27' минута Неймар от почти същата позиция като при гола отправи нов удар по земя, но този път изобщо не затрудни Салваторе Сиригу, тъй като бе блокиран и стреля слабо. Високата линия на защитата на Барселона обаче бе хваната на контраатака секунди по-късно, след като Матюйди изнесе отлично топката отляво и подаде напред за Лавеци, който продължи в празното пространство в средата за връхлитащия Единсон Кавани. Уругваецът обаче разочарова, защото вместо да изведе Хавиер Пасторе сам срещу вратаря, се забави и позволи на Хавиер Масчерано да се намеси решително.

До края на полувремето ПСЖ не създаде повече опасни ситуации, а Барса можеше да накаже още грешки на защитата на съперника си, но в крайна сметка двата тима се прибраха на почивка при резултат 0:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 64-ата минута първо ПСЖ с няколко добри подавания организира обещаваща атака, провалена главно заради бавните действия на Кавани, а отговорът на Барселона бе заплашителен, след като Меси изведе Неймар отдясно, но Маркиньос блокира центриране към напълно свободния в пеналтерията Луис Суарес.

Груба грешка на Давид Луис обаче в 67-ата минута позволи на Суарес да покаже високата си класа, след като уругваецът с елегантен финт мушна топката между краката на защитниа, а след това я запази от Маркиньос и Максуел. Последва удар от трудно положение в близкия ъгъл на Сиригу, който не можа да попречи на топката на мине голлинията - 0:2.

Само секунди по-късно Тер Щеген с великолепно спасяване при свиреп шут на Кавани от 10-ина метра попречи на ПСЖ моментално да върне интригата.

В 79-ата минута Луис Суарес отново прокара топката между краката на Луиз, за да излезе сам срещу Сигиру, но този път през центъра, като с прекрасен изстрел в горния ъгъл по ефектен начин реализира втория си гол в срещата - 0:3.

Грегори ван дер Вийл с диагонален шут само 120 секунди по-късно се разписа за 1:3, но с огромната помощ на рикошет в крака на Жереми Матьо, който заблуди вратаря Тер Щеген. До края на мача Пасторе пропусна да вкара още един гол за домакините - 1:3.

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ

Лоран Блан има много сериозни проблеми със своя състав, като в последния момент и Давид Луис отпадна от титулярите на тима, а неговото място е заето от Маркиньос. Рабио и Кабай влизат на мястото на Верати и Тиаго Мота, а в отсъствието на Златан Ибрахимович на върха на атаката е Единсон Кавани.

Луис Енрике пък предлага една изненада в състава си. Очакваше се мястото на Дани Алвеш да влезе Адриано, но като десен защитник е предпочетен Мартин Монтоя.

ПСЖ - БАРСЕЛОНА 0:1 (85' Ван дер Вийл, Неймар 18', 67', 78' Суарес)

ПСЖ: Сиригу; Ван дер Вийл, Маркиньос, Силва, Максуел; Рабио, Матуиди, Кабай; Лавеци, Кавани, Пасторе

Барселона: Тер Стеген; Монтоя, Пике, Масчерано, Алба; Ракитич, Бускетс, Иниеста; Меси, Суарес, Неймар

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички