Велико! На 20 години, а вече спечелил всеки един клубен трофей


Велико! На 20 години, а вече спечелил всеки един клубен трофей
Снимка: Getty Images

3083 0

Полузащитникът на Реал Мадрид Едуардо Камавинга спечели всичко възможно във футбола. Това стана факт, след като "белия балет" победи Осасуна и взе 20-ия си трофей от Купата на краля. "За мен е чест да спечеля всеки клубен трофей с най-добрия клуб в света. Това е само началото", написа Камавинга след постижението си.

Да превъртиш футбола на 20 години

Откакто се присъедини към клуба миналото лято, Едуардо Камавинга спечели Ла Лига, Шампионска лига, Купата на Краля, Суперкупата на Испания, Световната клубна купа на ФИФА и Суперкупата на УЕФА. Феновете казват, че той буквално е превъртял футбола на крехката възраст от 20 години. Французинът е важен играч за "лос бланкос" от пристигането си и е от решаващо значение за успеха на отбора.

Той стана най-младият играч на Реал Мадрид, спечелил всичките шест трофея за мадридчани. Феновете в Twitter приветстваха играча за невероятното постижение. Приносът му този сезон отново е блестящ. Едуардо Камавинга има 52 участия във всички състезания. Неговата гъвкавост и способността да играе на различни позиции също помогнаха много на отбора. Като пример, той естествено е полузащитник, но е изиграл няколко мача на позицията ляв бек за Реал Мадрид. След победата във финалния мач пък Флорентино Перес сложи край на всякакви спекулации относно бъдещето на Карло Анчелоти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички