Трансферните саги, които ще доминират това лято


Трансферните саги, които ще доминират това лято
Снимка: Guliver/GettyImages колаж: SportLive.bg

7520 0

Сезон 2018/19 официално приключи с последния двубой в Шампионска лига и триумфа на Ливърпул. Отборите вече са в заслужена почивка, докато шефовете на клубовете действат сериозно по трансферите.

Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед и Байерн (Мюнхен) се очаква да са сред най-активните на трансферния пазар в опит сериозно да обновят съставите си. "Белия балет" вече направи една от мечтаните сделки с привличането на Лука Йович, но се очаква да последват още много звездни трансфери.

Ювентус, Барселона и Пари Сен Жермен също искат да освежават някои от позициите, за да имат отбор, който е готов да се бори за мечтания триумф в Шампионска лига. Летният трансферен прозорец предвижда е сред най-интересните в последните години, затова в следващите редове ще обобщим кои ще са трансферните саги, които ще ни привличат вниманието в идните месеци. 

Гарет Бейл

През 2013 година в деня на крайния срок Реал Мадрид подписа с Бейл срещу рекордната тогава сума от 100 млн. евро. На "Сантяго Бернабеу" очакванията към него бяха огромни, но той така и не успя да ги оправдае. Не успя да излезе от сянката на Кристиано Роналдо, докато португалецът още бе в Мадрид, както и не се превърна в очаквания лидер на терена. Уелсецът бе преследван и от много контузии, които допълнително усложниха положението му, като не успя да се възползва от дадените му шансове. Вече е ясно, че Зинедин Зидан не смята да разчита на него от новия сезон, така че предстои интересно лято за Бейл, в което ще трябва да взима важни решения.

Антоан Гризман

Миналото лято също имаше не малко драма с френския национал, но тогава реши да остане в Атлетико (Мадрид). Този път, чрез специално видео, Гризман обяви, че напуска "дюшекчиите". Като основен фаворит се счита отборът на Барселона, който още преди една година бе близо до подписа му. В битката влизат обаче и ПСЖ, и Манчестър Юнайтед, които са готови да предложат доста добри условия. При Гризман всичко ще се реши след квалификациите за Евро 2020, тъй като сега е зает с френския национален отбор.

Матайс Де Лихт

Защитникът на Аякс и холандския национален отбор Матайс Де Лихт става все по-желан играч за европейските грандове. За него няколко топклуба са готови да броят голяма сума след силните му изяви с Аякс. До скоро големият фаворит бе Барселона, но според информации в медиите, сделката може да не се осъществи заради агента Мино Райола. Той е поискал по-голяма сума от първоначалната за клиента си и това отдалечава каталунците. Въпреки това се счита, че в битката за подписа му вече са само Барселона и ПСЖ.

Фелипе Коутиньо

Бразилецът бе привлечен от Барселона през 2018 година, като бе платена сумата от 142 млн. евро. Вече над година Коутиньо не е успял да покаже защо се превърна в един от най-скъпите трансфери. Беглото му представяне е принудило шефовете на Барселона да обмислят варианта за раздяла. Големият проблем е, че цената му е доста висока и не много отбори могат да си я позволят. Според спекулации ПСЖ и Манчестър Юнайтед следят ситуацията около него.

Пауло Дибала

Сезонът за Дибала не бе никак добър, отбелязвайки само пет гола в 30 двубоя в Серия А. След пристигането на Кристиано Роналдо в Ювентус, времето за игра на аржентинеца доста намаля и се отрази. Несигурността за ролята му в отбора принуди Дибала да проучи други възможности и дори е готов да се премести в Англия. 25-годишният играч ще вземе решение чак, след като приключи участието му в Копа Америка.

Пол Погба

В индивидуален план сезонът не бе толкова лош, след като завърши като голмайстор за Манчестър Юнайтед с 16 гола и асистира за 11. "Червените дяволи" обаче имаха ужасна година и завършиха на шеста позиция във Висшата лига. Френският полузащитник има съмнения относно потенциала на Юнайтед да спори големи трофеи в близко бъдеще и обмисля да напусне. Реал Мадрид са дългогодишни почитатели на Погба и има конкретен интерес от клуба. Според последните информации и Ювентус се интересува от връщането на френския национал, което прави нещата още по-интригуващи на трансферния пазар.

Неймар

Бразилецът премина в Париж Сен Жермен от Барселона през лятото на 2017 г. за невероятни 222 милиона евро. Проектът на ПСЖ за спечелване на Шампионска лига впечатли 27-годишния играч, но отборът така и не успя да вдигне трофея по време на 2-годишния престой в Париж на Неймар.

Барселона отчаяно се опитва да събере отбор, способен да спечели най-ценния клубен трофей, след като се провали и тази година. Каталунският клуб би могъл да използва Филип Кутиньо като разменна момента в потенциална сделка, но при Неймар никога нищо не е сигурно. Не бива да се забравя, че той е и една от големите цели на боса на Реал - Флорентино Перес.

А кои са футболистите, които отказаха на Барселона и подписаха с Реал Мадрид - вижте в нашата галерия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички