Валверде поиска от Барселона да купи трима


Валверде поиска от Барселона да купи трима
Снимка: Getty Images/Guliver

4162 0

Новият треньор на Барселона Ернесто Валверде е обсъдил с ръководството на клуба трансферните планове за лятото, съобщава "Daily Mail".

Приоритетната цел на каталунците ще бъде привличането на десен защитник. През изминалия сезон клубът така и не намери подходящ заместник на Дани Алвеш, който подсили Ювентус.

Основният претендент на тази позиция е възпитаникът на клуба Ектор Бейерин от Арсенал. Той обаче едва ли скоро ще смени клубната си принадлежност, тъй като ще играес Испания на младежкото Евро 2017 до 21 години.

Ако Барселона вземе Бейерин, това ще позволи на Серхи Роберто да се върне на своята привична позиция и да усили конкуренцията в полузащитата.

В тази линия на отбора Валверде също иска нов футболист. Клубът е прицелен в Марко Верати от ПСЖ и Филипе Коутиньо от Ливърпул.

Дали обаче тези трансфери ще се състоят още не е ясно. Френският клуб не иска да продава италианеца, а появата на Коутиньо може да наруши игровия баланс в Барселона, тъй като при атакуващо трио в лицето на Меси, Суарес и Неймар отборът се нуждае от полузащитник с по-дефанзивни фукнции.

Валверде ще изведе отбора за първи път на тренировка на 12 юли.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички