Валверде обясни защо остави Меси резерва срещу Атлетик


Валверде обясни защо остави Меси резерва срещу Атлетик
Снимка: Getty Images/Guliver

1461 0

В снощния двубой срещу Атлетик (Билбао) в Ла Лига звездата на Барселона Лионел Меси остана резерва и това бе голямата изненада в състава на домакините. Треньорът на тима Ернесто Валверде обясни защо е предприел тази стъпка, като причината не се оказа някакъв здравословен проблем. Халфът Серхио Бускетс също не започна титуляр на "Камп ноу".

"При избора на състав трябва да се вземат предвид много фактори. Същественото е, че не бива да се пускат едни и същи играчи във всеки мач. Решението да предоставя почивка на Лионел Меси и Серхио Бускетс беше взето в интерес на отбора и на клуба. Реших всичко преди мача и сега не мога нищо да променя. Цялата отговорност е моя", заяви испанският треньор след мача, завършил 1:1.

"Естествено, те двамата са великолепни футболисти, които биха липсвали на всеки отбор в света, но ако бяхме спечелили мача към нас нямаше да има никакви въпроси", допълни Валверде. След 7 кръга в първенството Барселона заема първото място в класирането, имайки равен брой точки с Реал Мадрид, но и по-добра голова разлика.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички